avto moto

Poleg Gajserja tudi dolenjski dirkači v lovu na lovorike finala državnega prvenstva

1.10.2016 | 09:35 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Jan Pancar iz AMD Šentvid pri Stični se bo jutri potegoval za titulo državnega prvaka v razredu MX2. (Foto: AMZS MX Press)

Jan Pancar iz AMD Šentvid pri Stični se bo jutri potegoval za titulo državnega prvaka v razredu MX2. (Foto: AMZS MX Press)

Orehova vas - Prvi oktobrski konec tedna bo postregel s festivalom motokrosa na kraljici slovenskih stez v Orehovi vasi. Danes se bodo najprej pomerili tekmovalci pokalnega in amaterskega tekmovanja v motokrosu, jutri pa nas čaka spektakularni finale državnega prvenstva, kjer bo Tim Gajser stisnil zobe in nekoliko poškodovan storil vse, da osvoji naslov državnega prvaka v elitni kategoriji v sezoni 2016.

Od dolenjskih dirkačev velja izpostavit novopečenega reprezentanta, Jana Pancarja, mladega komaj šestnajstletnega dirkača AMD Šentvid pri Stični, ki so bo ob ugodnem razpletu nedeljske dirke prav tako pripel titulo državnega prvaka v razredu MX2. Do naslova od Dolenjcev lahko v veteranski kategoriji poseže tudi njegov klubski sotekmovalec Borut Koščak. Na dirki bodo nastopili tudi mnogi drugi tekmovalci iz Posavja, Bele krajine in Dolenjske, ki prihajajo iz klubov MX Semič in AMD Brežice s Klemnom Gerčarjem na čelu.

Gajser, ki je delno okreval po poškodbi, ki jo je staknil med testiranjem pretekli teden, bo seveda glavni favorit za zmago v elitnem odprtem razredu. Računa lahko tudi na podporo domačih navijačev, ki bodo nedvomno pridrveli v velikem številu in obarvali obronke Radizela v rumeno-rdeče barve. Bližina razgibane motokros steze, ki se kiti z izjemno tradicijo dirk na najvišjem nivoju, je blizu navijačem iz pomurskega, štajerskega in koroškega dela Slovenije, nedvomno pa bo privabila tudi ljubitelje motokrosa iz bližnje Avstrije. Aljoša Molnar je še edini, ki bi teoretično še lahko ogrozil Gajserja v lovu za naslov, bo seveda poizkusil, a ob hitrosti, ki jo kaže svetovni MXGP prvak, je jasno, da mu naslov lahko vzame le tehnična okvara ali padec oziroma odstop. Imel pa bo tudi precej dela s preostalimi konkurenti, kot so recimo brata Irt, Gerčar, Kutnar in Katanec.

Za pravo vzdušje bo poskrbljeno že danes, ko se bodo na stezi pomerili motokrosisti za pokalno in amatersko tekmovanje. To so vsaj za ljubitelje in poznavalce vedno zanimive dirke, saj v številnih kategorijah spremljamo zelo zanimive boje. Na teh dirkah se kalijo bodoči vrhunski motokrosisti, zato bo zanimivo opazovati mlade talente, ki lahko morda nekega dne postanejo zvezde, kot je Tim Gajser. Dirke za pokalno tekmovanje se bodo začele že ob 11. uri. Pred tem pa bodo že potekali prosti treningi. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši v kategorijah MX 50 in MX 65, nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125 in MX R2, MX R3, MX R1, MX R3 ter amaterji. Slednji so po številu udeležencev tudi najbolj zastopani na tovrstnih tekmovanjih.

V nedeljo bo program dirk podoben, po jutranjih ogrevanjih se bodo dirke začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN ob 14. uri. Druge vožnje se bodo končale po 17. uri, nato sledi podelitev pokalov in priznanj državnim prvakom.

Organizator AMD Orehova vas je poskrbel tudi za dobrodelno noto, saj bodo skupaj z Timom in Bogomirjem Gajserjem podelili finančno pomoč poškodovanemu spidvejistu Maksu Gregoriču (kar je že lani storil tudi najboljši speedway voznik Matej Žagar), ki se je lani huje poškodoval na dirki v Italiji, bil dolgo časa v umetni komi in se še vedno sooča z dolgotrajno rehabilitacijo.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.10.2016Ocenicross4ever 
Največ naslovov bodo letos pobrali dolenjci hehe da se ve

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava