kronika

Avstrijec, ki je otipaval deklico v Novem mestu, za tri leta v zapor

1.10.2016 | 13:00 | J. A.

Na novomeškem okrožnem sodišču je bila Avstrijec Burkhart spoznan za krivega. (Foto J. A.)

Na novomeškem okrožnem sodišču je bila Avstrijec Burkhart spoznan za krivega. (Foto J. A.)

Novo mesto - Pred dobrim letom je 55-letni Avstrijec Andreas Burkhart otipaval deklici v trgovskih centrih v Novem mestu in Kočevju. Znašel se je v priporu in decembra tudi na novomeškem sodišču. Sojenje je zaradi vpletenosti otrok potekalo za zaprtimi vrati, zdaj pa je znana sodba: kriv je enega kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Z novomeškega okrožnega sodišča so sporočili, da je bila obtožencu za eno očitano kaznivo dejanje izrečena kazen v višini treh let zapora, za drugo pa oprostilna sodba. Sodba še ni pravnomočna.

V nemilosti pri sojetnikih

V tako občutljivih primerih je javnost izključena ves čas sojenja, lahko pa se udeleži naroka za izrek kazenske sankcije, če ji uspe izvedeti, kdaj bo. V tem primeru je bila tam novinarka Slovenskih novic, ki je med drugim zapisala, da je imel Avstrijec na naroku eno roko v mavcu, saj naj bi se v zaporu zapletel v spor s sojetnikom, ki naj bi mu po nedolžnem igranju namiznega tenisa zlomil roko. Po pisanju omenjenega časnika je bil deležen tudi groženj, češ da bodo z njim na Dobu med prestajanjem kazni obračunali, saj pedofili niso zaželeni.

Spomnimo, zakaj je Burkhart, ki je predvsem na račun bele brade in izrazito modrih oči na prvi pogled podoben suhemu Božičku, v priporu že od lanskega avgusta.

Lani poleti se je spravil na mladoletni deklici, pravzaprav še otroka. Prvič si je za žrtev izbral 10-letnico v novomeškem nakupovalnem središču, neuradno naj bi bila iz Nizozemske. V trenutku, ko staršev ni bilo poleg, jo je z eno roko prijel za ramo, z drugo pa ji je segel pod hlačke. Deklica ga je odrinila, začela je kričati in stekla k staršem, obtoženi je povohal roko ter se pognal iz trgovine, so poročale Slovenske novice. Starša sta zadevo prijavila policiji, njegovo sliko pa so na podlagi posnetkov varnostnih kamer razposlali po državi. Dva dni pozneje je po nogi otipaval šestletno deklico v Kočevju. Avstrijčevo izprijeno ravnanje je opazil varnostnik in nemudoma poklical policijo.

‹ nazaj

Komentarji (3)

1.10.2016 1 (1) (0)Ocenimakalonca 
Ne razumem, zakaj sistem ščiti pedofile, da se jim sodi za zaprtimi vrati in da ne moremo videti njihovih bolnih obrazov. Njihove slike bi bilo treba objaviti v vseh medijih, ker enkrat jih bo spet prijelo in bodo spet ogrožali naše otroke. Medtem ko bo v zaporu, naj ga še kastrirajo.
1.10.2016–1 (0) (1)Ocenikrempl 
V tem primeru sistem ščiti otroke, ne pedofilov. V kolikor bi bilo sojenje javno, bi vsi mediji pisali o teh otrokih, česar pa si ne oni, ne njihovi starši, oni ne zaslužijo.
3.10.2016OceniMakalonca 
Krempi, se strinjam, da se ne piše na način, da bi se razkrila identiteta otrok, vendar pa menim, da bi bilo treba objaviti njegovo sliko.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava