V pol dneva kar šest hudih nesreč

1.10.2016 | 18:20

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Ne pomnimo, kdaj se je na območju Dolenjske, Posavje in Bele krajine v 12 urah zgodilo toliko prometnih nesreč s telesnimi poškodbami kot danes. Na operativnih centrih v Novem mestu in Brežicah so jih med 6. in 18. uro zabeležili kar šest. Sedem poškodovanih oseb so v novomeško in brežiško bolnišnico odpeljali reševalci, še tri so k zdravnikom pripeljali v osebnih vozilih. O smrtnih žrtvah k sreči ne poročajo.

Malo po 6. uri sta na Otoški cesti v krožišču pri Qulandiji v Novem mestu trčili osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem.

Ob 8.51 sta v naselju Drnovo, občina Krško, trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala, reševalci NMP Krško so jo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGE Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili iz cestišča ter očistili cestišče.

Ob 10.38 se je v Brestanici, občina Krško, pri padcu poškodoval motorist. Reševalci NMP Krško so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Ob 12.37 je v ulici Stanka Škalerja v Brežicah padla kolesarka in se poškodovala. Reševalci urgentnega centra (UC) NMP Brežice so jo oskrbeli na kraju nesreče in prepeljali v SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Okoli 15. ure sta v Ulici Staneta Rozmana v Črnomlju trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovalo pet oseb. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so jih oskrbeli na kraju in dve osebi odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Tri poškodovane osebe pa so v bolnišnico odpeljali z osebnimi vozili. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja na vozilih, požarno varovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, usmerjali promet, pomagali vlečni službi in očistili cestišče.

Ob 15.12 je v naselju Grič pri Klevevžu, občina Šmarješke Toplice, voznik osebnega vozila zapeljal na brežino in se prevrnil na cesto. Med prevračanjem je padel iz vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Zbure so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator.

Tehnična pomoč, požar na prostem, okvara vodovoda

Ob 7.42 so v naselju Krmelj, občina Sevnica, posredovali gasilci PGD Sevnica, ki so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, omogočili vstop reševalcem NMP in pomagali pri prenosu onemogle osebe. Reševalci NMP Sevnica so onemoglo osebo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 11.47 so v naselju Gorica, občina Krško, gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog pogasili 15 arov strnišča in preprečili širitev požara na sosednje njive.

Ob 16.32 je bila v naselju Trnje v Brežicah zaradi okvare na omrežju prekinjena oskrba s pitno vodo. Posredujejo dežurni delavci Komunale Brežice.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava