nogomet

Krčani proti Olimpiji dvakrat zadeli mrežo, enkrat, žal, svojo

2.10.2016 | 20:30 | I. V., STA

Krškim navijačem se danes niso izpolnile želje. (Foto: I. Vidmar/arhiv DL)

Krškim navijačem se danes niso izpolnile želje. (Foto: I. Vidmar/arhiv DL)

Krško - Olimpijin vratar Rok Vodišek je moral danes v Krškem po 518 minutah, kolikor časa je bil že nepremagan, po žogo v mrežo, a vodilno moštvo prve slovenske nogometne lige je kljub temu iz Posavja odšlo z vsemi točkami, saj krškim nogometašem po izenačenju v 68. minuti ni uspelo zdržati do konca tekme.

V prvem polčasu so bili Krčani kljub zadetku, ki so si ga ob nespretnem posredovanju Klemena Šturma dali sami že v sedmi minuti tekme z Olimpijo, povsem enakovredni Ljubljančanom, žal pa jim ni uspelo unovčiti priložnosti, ki so jih imeli pred ljubljanskimi vrati -  v lepi priložnosti se je znašel Ibrahim Mensah, ki pa je ob posredovanju gostujočega branilca streljal čez gol.

Le nekaj minut po avtogolu bi lahko Krško izenačilo, David Bučar je sam prišel pred ljubljanskega vratarja Vodiška, a mu je ta uspešno zmanjšal kot strela, tako da ga ni uspel premagati. Pred krškim golom je bilo vroče v 16. minuti, ko je po protinapadu in podaji Blessinga Elekeja Miha Zajc dosegel gol, a si je pri zaustavljanju žoge pomagal z roko. V prvem polčasu je od daleč neuspešno poskušal presenetiti domačega vratarja Marka Zalokarja še Ricardo Alves, to pa je bilo tudi vse, kar so v prvem delu videli gledalci.

V drugem polčasu pa so Ljubljančani vendarle pokazali več. Eleke je nevarno prodiral po levi strani, pripravil dve priložnosti Roku Kronavetru, ki pa mu je Zalokar oba strela ubranil. V 68. minuti pa so se veselili domači navijači, ko je Mensah lepo sprejel žogo, se otresel Klinarja, Vodiška pa premagal z natančnim strelom.

Prejet gol pa je prvake povsem predramil. Začeli so z ofenzivo, Leon Benko je iz ugodnega položaja streljal čez gol, Elekeju je po strelu z glavo veselje preprečil Zalokar, v 80. minuti pa je odločila individualna kakovost Etiena Velikonje, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru, uspešno preigraval, nato pa mimo vratarja poslal žogo v mrežo.

V trinajstem krogu bo Krško v petek, 14. oktobra, igralo v gosteh z Gorico.

Krško : Olimpija 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Šturm (7., ag), 1:1 Mensah (68.), 1:2 Velikonja (80.).

Krško: Zalokar, Pušaver, Dušak, Krajcer, Šturm, Kramarić, Sadiković, Jurečič (od 57. Vuklišević), Bučar (od 66. Čeh), Dangubić, Mensah.

Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Alves (od 64. Matić), Zajc, Kronaveter, Kirm (od 70. Velikonja), Benko (od 85. Wobay), Eleke.

Rumeni kartoni: Pušaver, Šturm; Alves, Kelhar.

Rdeč karton: /

Lestvica: 1. Olimpija 28, 2. Maribor 24, 3. Domžale 20, 4. Celje 19, 5. Gorica 17, 6. Luka Koper 17, 7. Rudar 15, 8. Krško 12, 9. Aluminij 9, 10. Radomlje 4.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava