kočevsko-ribniško

FOTO: Občina Kočevje proslavila svoj praznik

4.10.2016 | 10:00 | M. L.-S.

Letošnji občinski nagrajenci in prevzemniki priznanj in nagrad v imenu nagrajencev. (Foto: M. L.-S.)

Letošnji občinski nagrajenci in prevzemniki priznanj in nagrad v imenu nagrajencev. (Foto: M. L.-S.)

Listino o pobratenju sta podpisala župan Kočevja Vladimir Prebilič in župan Prokuplja Aleksandar Simonovič. (Foto: M. L.-S.)

Listino o pobratenju sta podpisala župan Kočevja Vladimir Prebilič in župan Prokuplja Aleksandar Simonovič. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - S prireditvijo Tu, kjer sem doma so v občini Kočevje včeraj slovesno obeležili svoj praznik. Prireditev je potekala na praznični dan v Šeškovem domu, na njej pa so letos ob kulturnem programu in slovesni podelitvi občinskih nagrad in priznanj, podpisali tudi listino o pobratenju med občino Kočevje in občino Prokuplje iz Srbije, s katero sta občini tudi uradno potrdili skoraj 40-letno sodelovanje.

Naziva častni občan letos niso podelili, so pa podelili: grb občine Kočevje, vse tri nagrade za dosežke na področju gospodarstva, športa in na področju kulture, znanosti, prosvetnega in vzgojno izobraževalnega ter humanitarnega in družbeno političnega dela, ter spominsko plaketo občine in tri plakete župana.

Grb občine Kočevje so podelili Župniji Kočevje za tvorno sodelovanje v vseh zaključenih postopkih denacionalizacije, posluh in zavzemanje v pogovorih in dogovorih za dobro občine in občanov Kočevja, ter zavzemanje za Kočevsko in promocijo Kočevja znotraj in zunaj meja. Kozlerjevo nagrado je prejel Zmago Šega, lastnik podjetja Itas Cas, d.o.o., za dolgoletno uspešno vodenje podjetja, ki je pomembno vplivalo na razvoj in ugled občine Kočevje, Verderberjevo Jože Kozina za njegov izjemen prispevek pri razvoju športa v občini Kočevje, Humkovo pa Milan Simičič za 40-letno neutrudno in požrtvovalno delo v različnih gasilskih društvih in v Gasilski zvezi Kočevje.

Spominsko plaketo občine Kočevje je prejela diamantna maturantka Maja Ina Ruparčič, plaketo župana pa: Špela Kolarič za šahovske dosežke, Sara Besal in Patricija Delač za odlične rezultate v ju-jitsu, ter Mihael Petrovič ml. za dolgoletno delo na področju raziskovanja zgodovine Kočevja in ohranjanje ter predstavljanje kočevarske kulture. V imenu Petroviča ml., ki je zbolel, je plaketo župana prevzel njegov oče, Mihael Petrovič st., Kozlerjevo nagrado pa v imenu dobitnika nagrade njegova žena Jasna Šega.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Vladimir Prebilič, v kulturnem programu pa so poleg domačih izvajalcev nastopili Marko Hatlak in Kapobanda.

‹ nazaj

Galerija (15)

IMG_7832
IMG_7835
IMG_7836
IMG_7837
IMG_7838
IMG_7841
IMG_7842
IMG_7843
IMG_7844
IMG_7845
IMG_7848
IMG_7849
IMG_7851
IMG_7852
nagrajenci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava