novice

O smradu in razprtijah med prebivalci in oblastmi

5.10.2016 | 19:30

O smradu in razprtijah med prebivalci in oblastmi

Na Cerodu so menda našli rešitev za smrad v okolici deponije v Leskovcu, v Črnomlju pa še ugotavljajo, od kod prihajajo neprijetne vonjave. Po sledeh smo se odpravili novinarji Dolenjskega lista.

BO ŠE SMRDELO?

Nemalokrat smo v zadnjih letih poročali o težavah s smradom, ki jih imajo prebivalci vasi v okolici regijske deponije z odpadki Cerod v Leskovcu pod Gorjanci - tako v novomeški kot šentjernejski občini. V novomeškem podjetju Cerod, ki upravlja osrednjo območno deponijo, pa so se te dni pohvalili, da so le našli rešitev. Podrobneje preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

OD KOD SMRDI?

Poročamo tudi o smradu, ki pesti prebivalce Črnomlja, Dragatuša in Vinice. Črnomaljci sumijo, da smrad prihaja bodisi iz bioplinske elektrarne na Lokvah ali iz sosednje prašičje farme. Več preberite v časopisu.

MIGRANTI V DOBOVO IN ČRNOMELJ?

Slovenska vlada se pripravlja na nov morebitni množični prihod migrantov in išče še dodatne lokacije za postavitev namestitvenih centrov. Ena od morebitnih lokacij je tudi v Črnomlju. Medtem pa svet krajevne skupnosti Dobova v pismu ministrstvu za notranje zadeve zahteva, da država v prihodnjih šestih mesecih z območja Dobove umakne »nelegalno postavljen zbirni oziroma namestitveni center". Odzive smo zbrali v časopisu Dolenjski list.

IN ŠE ....

V Dolenjcu podrobno pišemo tudi o konfliktu, ki je nastal med vodstvom novomeške občine in uporabniki Sokolskega doma, bili smo na trgatvi v vinogradu Kmetijske zadruge Metlika in preverjali, kakšne medsebojne težave imajo Dvorjani in mestna redarka.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava