Zdravilišča med krompirjevimi počitnicami dobro zasedena

15.10.2016 | 10:40

Terme Čatež (Foto: arhiv DL)

Terme Čatež (Foto: arhiv DL)

Hotel Balnea (Foto: arhiv DL)

Hotel Balnea (Foto: arhiv DL)

Slovenska zdravilišča bodo med letošnjimi krompirjevimi počitnicami po napovedih beležila dobro zasedenost, ki se v primerjavi s prejšnjimi leti ne bo bistveno spremenila. Največ bo domačih gostov, sledili bodo gostje iz sosednjih držav. Med njimi prevladujejo družine, za katere so pripravili različne počitniške aktivnosti.

V Termah Čatež tako v nastanitvenih zmogljivostih v Čatežu, na Mokricah in v Žusterni ter v apartmajih Residence Marina v Portorožu pričakujejo zelo dobro zasedenost. Za povpraševanje oz. rezervacije se sicer gostje odločijo na kratek rok, tako da še vedno sprejemajo zadnje rezervacije za pakete v različnih namestitvenih objektih, navajajo v največjem slovenskem naravnem zdravilišču.

V Termah Krka, pod katere spadajo hotelsko-termalne zmogljivosti v Dolenjskih Toplicah in Šmarjeških Toplicah, v prvem vikendu počitnic pričakujejo več italijanskih gostov, od 1. novembra naprej pa več slovenskih gostov. Trendi v zadnjih letih tudi pri njih kažejo na povečano število rezervacij v zadnjem hipu, zato konec oktobra in prve novembrske dni pričakujejo še kar nekaj individualnih gostov.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava