odbojka

Krkaši vsaj začasno na vrhu

16.10.2016 | 08:55 | M. K.

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Ravne na Koroškem - Odbojkarji Krke so v tekmi 2. kroga 1. DOL za moške na Ravnah premagali Fužinar sijMetal s 3:1 (19, 20, -20, 17). Krkaši so tako dobili še drugo tekmo v državnem prvenstvu in se vsaj začasno zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice. A na Ravnah niso imeli lahkega dela, saj je Fužinar vsaj občasno kazal zobe. Predvsem v delu drugega in v tretjem nizu, ki ga je tudi dobil, kar je bil tudi njegov prvi osvojeni niz v sezoni.

* Dvorana Gimnazije Ravne, gledalcev 120, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Adrović (Kamnik).

* Fužinar sijMetal: Stravnik, M. Jež, Lednik, Šavc, R. Maklin, Ranc, Tomaž, J. Jež, Mori, Milosavljević, Valentan, Rakić, Libnik, Tiskovnik, Golob, J. Maklin.

* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič, Vrhovšek, Kosmina, U. Erpič, Stosić, Drobnič, Pucelj, Bregar, Renko, Turk.

Krka je takoj pokazala, da je na Koroško prišla zmagati. Hitro je prišla do vodstva 7:3, domači so sicer vzpostavili ravnotežje, še pri izidu 18:22 so imeli nekaj upanja, a Novomeščani so končnico odigrali zbrano in povedli z 2:0.

Da pa ne bo šlo vse tako gladko je, kot poroča STA, pokazal drugi niz, ko so domači vodili tudi s štirimi točkami razlike, gostje so jih ujeli na 18. točki, nato pa zagospodarili na igrišču in brez posebnih težav povedli z 2:0. Toda domači se še niso predali, v tretjem delu so vres čas vodili, niz tudi dobili, nato pa jih je pokopal začetek četrtega niza, uvodnega zaostanka pa niso mogli več nadomestiti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava