gospodarstvo

Dolenj'c bo vabil nad avtocesto

17.10.2016 | 09:30 | B. Blaić

Turistični kompleks Dolenj'c nad avtocestnim priključkom Novo mesto – zahod bo prihodnji mesec odprl svoja vrata. (Foto: B. B.)

Turistični kompleks Dolenj'c nad avtocestnim priključkom Novo mesto – zahod bo prihodnji mesec odprl svoja vrata. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Nad avtocestnim priključkom Novo mesto – zahod bo novembra svoja vrata odprl Hotel Dolenj'c. V njem bodo restavracija z dvema ločenima jedilnicama za do 250 ljudi, kavarna in terasa s pogledom proti Novemu mestu, štiri steze za bovling, notranje otroško igrišče, picerija, 40 hotelskih sob z 90 ležišči in še kaj.

»Kot govori že ime, hočemo zgodbo zapeljati na temo Dolenjske, tako v smislu naše kulinarike in umetnikov kot s predstavitvijo življenja, ki je bilo nekoč značilno za Dolenjsko,« pripoveduje lastnik Franc Rifelj, samostojni podjetnik, ki se sicer že dobrih 20 let ukvarja z gradbeništvom.

V Dolenj'cu bodo domači gosti vedno dobrodošli, poudarja Rifelj, največ pa si obetajo od avtoceste in potnikov v tranzitu, ki bi jim radi tudi čim bolj predstavili Dolenjsko. Kulinarično ponudbo tako oblikujejo v sodelovanju z znanim dolenjskim kuharskim mojstrom, ki je Riflju tudi priporočil mladega in ambicioznega kuharja, ki bo vodil kuhinjo. Vodenje kompleksa je Rifelj zaupal izkušeni turistični delavki, ki je bila nekaj časa tudi direktorica v enem od večjih dolenjskih zdravilišč, medtem ko bo za prireditveni del ponudbe skrbel njegov sin Gašper Rifelj, sicer tudi sam pevec in glasbenik, ki se je tudi domislil imena Dolenj'c.

V okolici so uredili veliko igrišče, ki je obenem tudi prireditveni prostor, na katerem so v začetku poletja že organizirali velik koncert s hrvaško pevko Severino. Športna igrišča nameravajo še razširiti, uredili bodo tudi kamp, pa prostor za piknike in do naslednje pomladi v bližnjem gozdičku tudi prostor za obred civilne poroke. »Na voljo imamo deset hektarjev in postaviti nameravamo tudi vzorčno dolenjsko vasico z lesenimi hišami in domačimi živalmi. Nekdanji način življenja in živali bi radi približali predvsem otrokom, da bi videli, kakšno je bilo življenje nekoč,« je o načrtih še povedal Franc Rifelj.

Povzeto po članku, objavljenem v 41. številki Dolenjskega lista z dne, 13. oktober 2016.

‹ nazaj

Komentarji (5)

17.10.2016OceniLojze 
Super ideja, ki je še sedaj pod papirji 'hleva' in ne stavb, Kdo ve, kdo je ta super znan dolenjski kuhar??
17.10.2016 1 (2) (1)Oceniodbijajoče 
Lepi načrti. Čestitke. Le izgled stavbe je, žal, povsem odbijajoč.
18.10.2016 1 (2) (1)Oceninn 
Tala stavba je pa kr neki. Na tej lokaciji bi pričakoval kaj bolj prestižnega.
19.10.2016—   (1) (1)OceniFerluci 
Stavba je podobna prej kakšni kovinarski delavnici kot hotelu.
19.10.2016–1 (0) (1)OceniGlej no 
Čak, a to pol ni avtomehanična delavnica od DARSa?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava