kronika

Okradli so jo med nabiranjem kostanja

17.10.2016 | 14:35 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Pri Lukovku na območju Trebnjega se je v noči na soboto zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovala voznica avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 28-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del vozila 19-letne voznice, ki je ustavila ob rdeči luči na semaforju. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. 28-letni povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,95 miligrama alkohola. Avtomobil so mu policisti zasedli in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, danes poročajo s PU Novo mesto.

O prometni nesreči v krožišču v Krškem so bili policisti obveščeni v soboto nekaj po 15. uri. Ugotovili so, da je 23-letni voznik avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 23-letnika. V nesreči so se lažje poškodovali 23-letni udeleženi voznik in trije potniki v njegovem vozilu. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Trebanjski policisti so bili istega dne okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Slovensko vasjo in Mirno. Ugotovili so, da je 38-letni voznik kombiniranega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola. Lažje poškodovanega 31-letnega voznika avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na nedeljo pa je na cesti Novo mesto – Metlika, pri Dolenji Težki Vodi, 39-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligrama alkohola. Zaradi kršitev bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na parkirišču sunkovito speljeval in zaviral

Novomeški policisti so bili v soboto opoldne obveščeni o nevarni vožnji voznika avtomobila, ki naj bi na parkirnem prostoru prodajalne sunkovito speljeval in zaviral. Policisti so na kraju izsledili 27-letnega kršitelja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligrama alkohola. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil brez nameščenih registrskih tablic. Renault 19 so mu zasegli in o številnih kršitvah z obodolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi minuli konec tedna ni minil brez vlomov

V Petelinjeku so v petek popoldne neznanci vlomili v dve stanovanjski hiši. Vzeli so zlat nakit in denar, lastnike so oškodovali za okoli 700 evrov.

Pred dnevi je v Sevnici nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in prav tako vzel nakit. Oškodovanci ocenjujejo, da je škode za 2000 evrov.

V Budni vasi je neznanec vlomil v počitniško hišo in odnesel televizijski sprejemnik, DVD predvajalnik, dve motorni žagi, zračno puško in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Minuli vikend je v Trebnjem nekdo vlomil v poslovne prostore in ukradel denar. Škode je za okoli 1000 evrov.

V okolici Črnomlja pa je včeraj dopoldne nekdo vlomil v avtomobil, parkiran ob cesti, in vzel denarnico z gotovino in bančnimi karticami. Lastnico, ki je v bližnjem gozdu nabirala kostanj, je oškodoval za 600 evrov.

Skrili so se v tovornjak

Na mejni prehod Obrežje je v soboto popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih tablic. Policisti so med pregledom v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava