novice

Iskali smo krivce

19.10.2016 | 19:45

Iskali smo krivce

ZALOŽENE OPOROKE TUDI PRI NAS

Lani so v Sloveniji odkrili 945 oporok, ki jih na zapuščinskih razpravah niso prebrali, v 140 je pisalo drugače, kot so odločila sodišča. Preverjali smo, koliko takšnih zadev je na naših sodiščih, torej na območju Dolenjske in Posavja. Odgovor najdete v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

BO OBČINA OB OBLJUBLJEN DENAR?

Dolgo pričakovana obnova Sokolskega doma še vedno ni stekla kljub številnim poskusom Mestne občine Novo mesto. Dela na strehi bi se morala začeti že v začetku meseca, če ne želi občina izgubiti dobrih 50 tisočakov za obnovo strehe od ministrstva za kulturo. Predstavnica občine je v ponedeljek v spremstvu dveh varnostnikov želela vstopiti v Sokolski dom, a ji ni uspelo, vrata so zabarikadirana z notranje strani. Na kraju dogodka smo bili tudi mi.

DREVOREDA NI VEČ

Pretekli teden so po 11 letih posekali drevored ob Straški cesti v Novem mestu, sanacija pa ne bo poceni. A, kot kaže, za napake ne bo odgovarjal nihče. Več v časopisu Dolenjski list.

ZASEDA ZA POLICISTE

V vasi Dobrava ob Krki, lučaj od Podbočja, pa se je prejšnji teden dogajal filmski prizor: policisti so pri 48-letnem Darku Kuharju opravili hišno preiskavo, on pa jim je že na dvorišču domače hiše pripravil posebno dobrodošlico – nastavil jim je več desk z žeblji in orodje z električnimi vodniki. Kako se je zgodba zaključila, preverite v sveže tiskanem Dolenjcu.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava