mladi dopisnik

Zmajček Jurček obiskal vrtec Plavček

26.10.2016 | 13:55 | K. Petretič, Vrtec Plavček, Kostanjevica na Krki

Zmajček Jurček obiskal vrtec Plavček

Kostanjevica na Krki - V okviru ekološkega projekta Zeleni nahrbtnik, ki poteka pod okriljem DPM Krško, je septembra Zmajček Jurček s svojim zelenim nahrbtnikom začel popotovanje po vrtcih znotraj krške občine in sosednjih občin kot sta Kostanjevica in Brežice.

V letošnjem šolskem letu je Zmajček Jurček najprej obiskal otroke iz vrtca Plavček Kostanjevica na Krki. Skupaj so raziskovali in spoznavali zelišča, uredili zeliščni vrt, si pripravili čajanko... V četrtek, 13. oktobra, pa so otroci Zmajčka Jurčka pospremili na Bizeljsko v tamkajšnji vrtec. Kostanjeviški vrtičkarji so otrokom iz bizeljskega vrtca zaigrali glasbeno plesno pravljico Rok je zbolel, otroke iz Kostanjevice pa je zelo navdušil ogled repnice, ki je značilna posebnost Bizeljskega.

Projekt Zeleni nahrbtnik, v okviru katerega predšolskim otroci skupaj z Zmajčkom Jurčkom izvajajo različne dejavnosti in naloge, je primer dobre prakse za osveščanje najmlajših o zdravem načinu življenja in poznavanju ekologije ter tkanja prijateljskih vezi med vrtci.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava