kronika

Pri Strugi s ceste v drevo; na deponiji tovorno vozilo na bok

20.10.2016 | 07:05 | M. K.

Pri Strugi s ceste v drevo; na deponiji tovorno vozilo na bok

Na cesti Ratež-Šentjernej, pri odcepu za Strugo, se je včeraj malo pred osmo zjutraj voznica z osebnim vozilom zaletela v drevo ob cesti. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in očistili cestišče.

Tovorno vozilo na bok

Ob 8.04 se je na gradbeni deponiji v Ravnem Dolu, občina Ivančna Gorica, tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika.

Nesreči na AC

Ob 19.37 je na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro v občini Ivančna Gorica voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, avto postavili na kolesa in pomagali reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 15.45 sta pred cestninsko postajo Drnovo trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilih, nudili pomoč avto vleki in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Poškodovanih ni bilo.

Onesnaženo parkirišče

Ob 14.44 je v Gabrju, občina Sevnica prišlo do onesnaženja parkirnega prostora. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj izlitja, odstranili nevarne tekočine iz parkirišča in ga očistili.

Odpirali vrata in gasili kurišče vej

Ob 14.50 so gasilci PGE Krško na Kajuhovi ulici v Krškem s tehničnim posegom odprli vrata na stanovanjskem objektu.

Ob 20.19 so v Župnci v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence v gozdu pogasili nenadzorovano kurišče smrekovih vej.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SELA PRI DRAGATUŠU.

Distribucijska enota Krško obvešča, da bo med 8.00 in 13.00 zaradi rednih vzdrževalnih del prekinjena dobava električne energije na območju TP ORNUŠKA VAS izvod v ZALOKAH.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Metlika obvešča, da bo:

- od 8.00 do 11.00 zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KAŠČA, izvod Kašča;

- od 12.00 do 14.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP METLIKA.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 14.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RŽIŠČE 1997;

- od 8.00 do 10.00 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ČREŠNJICE;

- od 11.00 do 14.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠMARJE.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško mesto na območju TP Leskovec Polc med 12.30 in 14.30 uro, na območju TP Sloka cesta med 8. in 10. uro, na območju TP Surovina Vrbina med 10.30 in 11.30 uro, na področju nadzorništva Bistrica na območju TP Bizeljsko med 7.30 in 8.30 ter 13. in 13.30 uro in na območju TP Bračna vas, Janeževe gorice in Zgornja Sušica med 9. in 12. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava