bela krajina

Begunski center dejansko preprečila pogodba s kinologi

20.10.2016 | 17:00 | I. V.

Protimigrantskih protestov v Črnomlju so se udeležili tudi črnomaljski kinologi. Zaradi njihove pogodbe z ministrstvom bodo njihovi psički lahko še naprej skakljali na Vražjem kamnu, kjer za migrante očitno ni prostora. (Foto: M. Bezek-Jakše/arhiv DL)

Protimigrantskih protestov v Črnomlju so se udeležili tudi črnomaljski kinologi. Zaradi njihove pogodbe z ministrstvom bodo njihovi psički lahko še naprej skakljali na Vražjem kamnu, kjer za migrante očitno ni prostora. (Foto: M. Bezek-Jakše/arhiv DL)

Maja Kocjan, predstavnica civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini in občinska svetnica ter lokalna funkcionarka SDS, med govorom na nedavnih črnomaljskih protestih

Maja Kocjan, predstavnica civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini in občinska svetnica ter lokalna funkcionarka SDS, med govorom na nedavnih črnomaljskih protestih

Črnomelj - Na dopis, poslan iz kabineta županje občine Črnomelj v zvezi z odstopom Ministrstva za notranje zadeve, ki naj bi od zahtev po prevzemu območja na Vražjem kamnu, kjer naj bi postavili sprejemno-registracijski center za begunce, odstopilo zaradi posredovanja županje Mojce Čemas Stjepanović, se je odzvala Maja Kocjan, predstavnica civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini, ki trdi, da je ministrstvo od svoje namere odstopilo zaradi najemne pogodbe med ministrstvom in črnomaljskim kinološkim društvom. Odziv omenjene predstavnice civilne iniciative objavljamo v celoti:

Na podlagi javnega dopisa Občine Črnomelj, poslanega danes, v četrtek, 20. oktobra 2016, smo se dolžni javno odzvati in demantirati navedbe črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanović.

Poudarjamo, da je Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) odstopilo od zemljišča pri Vražjem kamnu predvsem zaradi pogodbe Kinološkega društva Črnomelj z ministrstvom. Pogodbo sta Občina Črnomelj in MNZ prejela šele v petek, 14. 10. 2016 (2 dni po protestu oz. 1 dan po pozivu ministrstva o predaji zemljišča). Pogodbo je občina pred tem založila oziroma je niso našli, v njej pa je zapisan člen, da je pretrganje pogodbe možno le v vojnem ali izrednem stanju, kar pa zdaj v Sloveniji ni razglašeno. Odstop ministrstva od zemljišča je torej predvsem zasluga dobro spisane pogodbe in posredovanja kinološkega društva.

V izogib nadaljnjemu zavajanju občinskega vodstva o doslednem spoštovanju načela obveščanja županjo Mojco Čemas Stjepanović javno pozivamo, naj javno odgovori na naslednja vprašanja:

23. 9. 2016 je bil sestanek MNZ s predstavniki občin, tudi Črnomlja. Kdaj točno je županja o teh pogovorih in dogovorih obvestila občane?

29. 9. 2016 je bila seja Občinskega sveta Občine Črnomelj. Ali je bila problematika migrantov in Vražjega kamna na dnevnem redu in ali je županja o tej problematiki obvestila svetnike?

Zakaj županja ne skliče izredne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj, kljub večkratnim pisnim pozivom, naj to stori?

‹ nazaj

Komentarji (109)

20.10.2016 1 (1) (0)Ocenicivil 
Sedaj ko vsi govorijo da so Kinološko društvo,Občina in KS Črnomelj zaslužni,da nebo centra na VK,sledi nov napad.Ker nihče ne govori o zaslugah CI,je treba vse zasluge pripisat nekomu,samo Občini ali Županji ne.Poznano iz državnega nivoja.
20.10.2016–10 (0) (10)Ocenihudič za hudičev kamen 
No, pomembno je, da bodo cucki po Hudičevem kamnu še naprej skakljali,otroci bežeči iz Sirije in Iraka pa ... Ko jih šljivi, a ne CI in cuckoljubci??
20.10.2016–7 (0) (7)Ocenisramota 
Sram vas bilo CI !Kje je vaša gostoljubje ?????Belokranjci bi mogli še zaslužiti i še boga deca bi na toplem spala ! Sramota !!!
20.10.2016 2 (2) (0)Ocenipredlog 
Naj županja najprej k sebi domov pripelje eno bogo družino in naj nas pol prepričuje da je to super za nas
20.10.2016–2 (0) (2)Oceniabecedarij 
to vse skupaj je eno pasje življenje, tudi naša civilizacija se je znašla tam, kjer so šle ,,zrele ,, civilizacije v zaton...preprost naravni zakon....zmagujejo vrste, ki imajo mlajše, odločnejše i večštevilne potomce...prej nam bo jasno, lažje se bomo z-asimilirali
21.10.2016 4 (6) (2)Ocenipamet v glavo 
"Sram vas bilo CI !Kje je vaša gostoljubje ?????Belokranjci bi mogli še zaslužiti i še boga deca bi na toplem spala ! Sramota !!!" - In vaš gostoljubni naslov je?????
21.10.2016 4 (4) (0)Ocenimiro 
Glavna zasluga gre CI in protestnilom, brez protesta ne bi bilo nič.
21.10.2016 5 (5) (0)Ocenikrajan 
Tako je, brez protesta ne bi bilo nič, vse ostalo je kitenje s tukim perjem.
21.10.2016 6 (6) (0)Ocenini slabo 
Sej to ni slabo, da bi si županja rada pripisala zasluge. Nekako se zdej mora vleč ven in očitno je spoznala, da črnomaljci tega ne bodo mirno pustili in je obrnila ploščo. Sej vsi znamo kako je to potekalo in da brez skupnega nastopa vseh skupaj proti temu ne bi bilo nič. Si je pa s tem na naslednjih volitvah podpisala obsodbo. Če bi pa šla zraven bi bila pa zmagovalka.
21.10.2016 1 (2) (1)Oceniperje 
Poznana taktika levakov, vsem ostalim dati pozornost in zadluge, CI in protestnike pa zapostavljati in ovirati.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava