kronika

Dva poškodovana v prevrnjenem avtu; danes brez elektrike

21.10.2016 | 07:10 | M. K.

Dva poškodovana v prevrnjenem avtu; danes brez elektrike

Včeraj ob 15.52 uri je v kraju Šentjur na Polju v občini Sevnica osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo, pri čemer sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, odstranili vozilo na parkirišče in počistili cestišče. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP ZD Sevnica in prepeljali v SB Celje.

Voda poplavila klet

Ob 12.12 je v Gubčevi ulici v Krškem zaradi okvare na vodovodu voda poplavila kletne prostore večstanovanjske stavbe. Gasilci PGE Krško so prečrpali 130 kubičnih metrov vode.

Podtalnica grozi

Ob 15.14 je v Vavti vasi v občini Straža narasla podtalnica pričela ogrožati stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Vavta vas so iz jame ob hiši izčrpali okoli en kubični meter vode in s tem začasno odstranili nevarnost.

Drevo na cesti

Ob 9.32 je na cesti Metlika-Drašiči pri odcepu za Vinomer, občina Metlika, podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Črnomelj.

Pestro na kočevsko-ribniškem

Ob 18.06 je zagorel električni drog v vasi Pri Cerkvi-Struge v občini Dobrepolje. Še pred prihodom gasilcev PGD Struge in Videm, je ogenj ugasnil. Gasilci so zavarovali kraj požara do prihoda dežurne službe pristojnega elektro podjetja.

Ob 15.57 so zagoreli filtri v podjetju Fipis d.o.o. v Ribnici. Še pred prihodom gasilcev PGD Ribnica so požar pogasili zaposleni. Gasilci so pregledali prostor s termo kamero in hladili odzračevalne filtre.

Ob 22.54 je prišlo do trka dveh osebnih vozil v naselju Mrtvice v občini Kočevje. Posredovali so gasilci PGD Kočevje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja vozil, cestišče posuli z absorbentom ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Ob 21.24 je podtalnica zalila klet stanovanjske hiše v Rožni ulici v Kočevju. Gasilci PGD Kočevje so izčrpali vodo iz kleti. Krajanu so pustili črpalko, da bo ob morebitnem ponovnem zalivanju kleti sam izčrpal vodo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto-  nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes:

- od 13.30 do 14.30 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KANIŽARICA na izvodu Blatnik-Jankovič

- od 8.00 do 14.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZAPUDJE.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo od 10.00 do 13.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠKRILE DOL. TOPL.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Sevnica med 8.30 in 14 uro na območju TP Radeče slap izvod Slap (jambor) in izvod desno ter med 8. in 14. uro na območju TP Goveji Dol ter na področju nadzorništva Brežice med 13. in 14.30 uro na območju TP Mokrice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava