Artiče v znamenju otroškega folklornega festivala

21.10.2016 | 13:50

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Artiče - V Artičah je oktobrsko kulturno dogajanje zaznamoval tudi 4. MOFF Artiče Brežice, mednarodni otroški folklorni festival, na katerem se mladi plesalci zberejo na dve leti. Tokratni nastop petih otroških folklornih skupin s 130 udeleženci iz treh držav na nedavni prireditvi v Prosvetnem domu Artiče je tako prikazal kar nekaj pestrega ljudskega izročila treh evropskih narodov.

4. MOFF Artiče Brežice so se udeležile otroška folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče z vodjo Vesno Bogovič, otroška folklorna skupina Osnovne šole Artiče, katere mentorica je Janja Omerzu, otroška folklorna skupina Kresnice OŠ Brežice pod vodstvom Zdenke Dušič, otroška foklorna skupina Pannonia Madžarska iz okolice Budimpešte, ki jo vodi Máté Móric, in otroška folklorna skupina KUD Sloboda Rumenka iz Rumenke v Srbiji pod vodstvom Momira Miškovića. Gostujoči skupini sta nastopili po dvakrat.

MOFF Artiče Brežice je že postal prepoznaven tudi zunaj Slovenije, kot je o tovrstnih srečanjih mladih folkloristov rekla direktorica tokratnega festivala Vesna Bogovič.

Temu, kaj v občini pomenita ta festival in ljubiteljska kultura je na prireditvi v Artičah del svojega pozdrava namenila podžupanja občine Brežice Katja Čanžar.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava