kronika

Na prehodu za pešce zbil mladoletnika

21.10.2016 | 14:55 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Danes ob pol osmi uri zjutraj se je zgodila prometna nesreča v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PU Novo mesto je 82-letni voznik avtomobila na prehodu za pešce trčil v 17-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah naj bi utrpel lažje poškodbe.

Prevrnil se je

Včeraj nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Šentjurju na Polju v občini Sevnica. Ugotovili so, da je 77-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v podporni zid in se  prevrnil. Lažje poškodovanega voznika in sopotnico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Po nasprotnem pasu

Sinoči okoli 22.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je pri naselju Mrtvice na območju Kočevja pripetila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču 56-letnega voznika fiat punta, ki se je v nesreči hudo telesno poškodoval. V nesreči je bila udeležena še 24-letna voznica renault lagune, ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Pri povzročitelju je bila ugotovljena zakonsko nedovoljena stopnja prisotnosti alkohola. Oba udeleženca so z reševalnima voziloma prepeljali v UKC Ljubljana. V času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic je bila cesta do 00.50 ure zaprta.

Vlomil v hišo

V Brežicah je med 19.30 in 21. uro neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in vzel denar. Lastnika je oškodoval za 4.000 evrov.

Pijan grozil družini

Policiste Policijske postaje Dolenjske Toplice so okoli 20. ure poklicali na pomoč in okolice Dolenjskih Toplic, kjer naj bi pijan moški nadlegoval družinske člane in jim grozil. 65-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zasegli ukradenega BMW X5

Na mejni prehod Obrežje je okoli 22. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila s Kosova. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila švicarskih registrskih oznak. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil BMW X5 ukraden na Nizozemskem. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava