V enem dnevu ustvarili kar 5.700 verzov

22.10.2016 | 08:10

Feri Lainšček verze, s katerimi so avtorji plačali kavo, zbral v pesniško zbirko Trenutek, ki je vanj ujeto vse

V enem dnevu ustvarili kar 5.700 verzov
V enem dnevu ustvarili kar 5.700 verzov

Novo mesto - Izšla je prva pesniška zbirka, ki so jo ustvarili Slovenci in Slovenke ob svetnem dnevu poezije, 21. marca letos. Najboljše izmed njih je zbral Feri Lainšček v pesniški zbirki Trenutek, ki je vanj ujeto vse. Ljubitelji kave in poezije lahko knjižico poiščejo v vseh lokalih po Sloveniji, ki so se na svetovni dan poezije pridružili pobudi Plačaj z verzom. Za vse tiste, ki bi ob skodelici kave želeli dodati svoj verz, je v knjižici na voljo nekaj nepopisanih listov. Pesniško zbirko je izdalo podjetje Julius Meinl Slovenija, ki je marca sodelovalo v globalni pesniški pobudi.

Letos je bilo možno na svetovni dan poezije, 21. marca, v 34 državah po svetu kavo plačati z verzom. Mednarodni pobudi Plačaj z verzom se je pridružilo tudi 49 lokalov v Sloveniji. Ljubitelji kave so ta dan namesto po denarnici segli po svinčniku in skodelico svoje priljubljene pijače plačali s pesnitvijo. Verze slovenskih avtorjev je čez poletje pregledal pisatelj in pesnik Feri Lainšček in najboljše uvrstil v pesniško zbirko.

Novo pesniško zbirko imajo tudi v: Carllo`s Caffe (Brežice), Liga Bar (Dobova), Movie Bar (Novo mesto), Big Star (Novo mesto).

J. A., foto: Futura DDB

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava