kronika

Pijan voznik z otrokom v avtu trčil v tovornjak

24.10.2016 | 11:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

S PU Novo meto v današnjem sporočilu o delu minuli konec tedna med drugim navajajo, da so krški policisti v petek okoli 17. ure prejeli klic na pomoč zaradi prometne nesreče pri Dobrovi. Ugotovili so, da je 54-letna voznica avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v skalo. Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,24 miligrama alkohola (2,58 g/kg). Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi številnih kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V minuli noči pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Drnovim in Čatežem. Po njihovih ugotovitvah je 31-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornjaka. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligrama alkohola (2,06 g/kg). Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovanega 31-letnega moškega in otroka, ki ga je prevažal v vozilu. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V petek popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gornji Težki Vodi. 59-letna voznica avtomobila je vozila proti Metliki in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Zapeljala je s ceste, trčila v brežino in se z vozilom prevrnila. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Brez vozniške in še pijana

Črnomaljski policisti so v petek zvečer med kontrolo prometa v Črnomlju ustavili 25-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

V noči na soboto so policisti v Črnomlju z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov ustavljali voznika avtomobila, ki njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili pri Lokvah. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,50 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so v noči na nedeljo prav tako v Črnomlju ustavili 24-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

Odnesli harmoniko

V okolici Dolenjskih Toplic je v zadnjih dneh nekdo vlomil v brunarico in odnesel pralni stroj, motorno žago, plinsko jeklenko, varilni aparat in nekaj drugih predmetov. Lastnika je oškodoval za več kot 2500 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v soboto neznanec vlomil v kombinirano vozilo in vzel diatonično harmoniko. Lastnika je oškodoval za 3500 evrov.

V noči na nedeljo pa je v Kostanjevici na Krki nepridiprav s parkirnega prostora ukradel osebni avtomobil Volkswagen tiguan, sive barve, registrskih oznak KK NH-560.

Prijeli devet tujcev

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti v petek zvečer v Novi vasi izsledili in prijeli več tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Sedmim državljanom Afganistana in dvema državljanoma Pakistana so odvzeli prostost in jih pridržali. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava