bela krajina

Ljudje večino poti opravijo z avtomobili

25.10.2016 | 16:30 | Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

Ljudje večino poti opravijo z avtomobili
Ljudje večino poti opravijo z avtomobili

Metlika - Radovan Nikič iz podjetja Acer in Tjaša Kump Murn z Razvojnega centra Novo mesto sta na tiskovni konferenci predstavila izdelavo celostne prometne strategije v metliški občini. Kot sta dejala, so analizirali razmere v prometu v občini. Pri tem so sodelovali tudi občani, zaposleni na občinski upravi, v javnih zavodih, podjetjih in drugod.

Predlogov, ki jih imajo ljudje, ki so kot pešci, kolesarji ali vozniki udeleženi v metliškem prometu, ni malo. Predvsem pogrešajo pločnike na nekaterih državnih cestah, kot je na primer Vinogradniška cesta, obnoviti bi morali nekatere ceste in urediti kolesarske steze, šolske poti in poti za gibalno ovirane. Prav tako bi morali urediti poti do javnih objektov, mnogi pa so predlagali tudi, da bi čim prej začeli z gradnjo tretje razvojne osi. Vsi so opozarjali na neurejeno parkiranje, saj je veliko parkirnih prostorov po Metliki zasedenih z avtomobili, katerih lastniki se zjutraj z avtobusi odpeljejo v službo v druge kraje in se vračajo popoldne.

Ugotovili so tudi, da bi šla lahko polovica od tistih zaposlenih, ki so izpolnili anketo, v službo peš ali bi se peljala s kolesom. Ob štetju prometa pa so ugotovili, da ljudje večino poti opravijo z avtomobili, v katerih se v povprečju vozi 1,4 človeka.

Župan Darko Zevnik, Radovan Nikič in Tjaša Kump Murn so izžrebali tudi nekaj sodelujočih v anketi, ki bodo prejeli nagrade.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava