kolesarstvo

David Per in Domen Novak zapuščata Adrio Mobil

26.10.2016 | 09:10 | M. Ž.

Domen Novak (Foto: Mario Stiehl)

Domen Novak (Foto: Mario Stiehl)

David Per (Foto: Vid Ponikvar)

David Per (Foto: Vid Ponikvar)

Novo mesto - David Per in Domen Novak, ena najbolj perspektivnih mladih kolesarjev v Sloveniji, bosta svojo kolesarko pot nadaljevala v novoustanovljeni ekipi Bahrain – Merida pro cycling team, ki ima licenco World Tour, kar pomeni, da je ekipa na najvišjem možnem nivoju, so sporočili iz novomeškega Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Ta se, kot so dejali, poslavlja še od dveh izjemnih kolesarjev, ki jima je zagotovo dal odlične pogoje za razvoj in napredovanje v okviru danih možnosti.

Trener Boštjan Mervar ob tem povedal: »David Per in Domen Novak, sta odlična mlada kolesarja na katerih smo v Adrii želeli graditi ekipo za prihodnost. Vedeli smo, da prej ko slej bosta zapustila Novo mesto in se podala na tuje, vendar me je odhod tako zgodaj kar malo presenetil. Računal sem, da bosta še dve ali tri leta vozila doma in se na tuje podala z več izkušnjami. Kljub vsemu sem vesel, da sta sprejela ponudbo iz Bahraina in se odločila za prestop, kajti ni kar tako priti v ekipo svetovne serije. Lahko se zgodi, da imaš tako priložnost le enkrat v življenju. Moram priznati, da je to za naš klub veliko priznanje, saj smo v dveh letih 'pridelali' kar štiri kolesarje, ki nastopajo ali bodo nastopali na največjih dirkah sveta. To je tudi lepa spodbuda za mlade saj vedo, da imajo vse pogoje za napredek in KK Adria Mobil stoji za njimi in jih ne ovira če želijo narediti korak naprej.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava