kultura

Deveti slikarski ex-tempore in zbornik KUD Dolenjske Toplice

26.10.2016 | 16:45 | M. Ž., Foto: Brane Arnuš

Foto: Brane Arnuš

Foto: Brane Arnuš

Deveti slikarski ex-tempore in zbornik KUD Dolenjske Toplice
Deveti slikarski ex-tempore in zbornik KUD Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice - V avli tamkajšnjega kulturno kongresnega centra so sinoči odprli razstavo del, nastalih na že devetem slikarskem Ex-temporu, ki ga je 17. septembra pripravila likovna sekcija, ki deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Dolenjske Toplice. Razstava, ki jo je odprl domači župan Jože Muhič, bo na ogled do 14. novembra.

Povabilu na slikarsko druženje v središču Dolenjskih Toplic je se tokrat odzvalo 17 ustvarjalcev od akademskih do ljubiteljskih slikarjev iz Slovenije in tujine. Tema je bila prosta, tako da slikarjev niso omejevali in so na platna prenesli trenuten navdih v kraju in času, je povedala Rezka Arnuš, vodja likovne sekcije, ki je na tem mestu leta 2012 nasledila domačina, akademskega slikarja Jožeta Kumra, ki je vsa ta leta strokovni mentor sekcije.

Ob tej priložnosti je topliški KUD predstavili tudi ličen zbornik z naslovom Naših prvih petnajst let, ki povzema poldrugo desetletje delovanja društva, tega so obeležili lansko leto, z delujočimi sekcijami – mešanim pevskim zborom, likovno sekcijo ter najmlajšo po letih in stažu otroško gledališko skupino, in tako bralcu dali vpogled v bogato delovanje, ki je v tem času povezovalo njihove člane ter prispevalo k ohranjanju in razvoju kulture v občini in izven nje. Neštetokrat so namreč člani KUD bili in še vedno so ambasadorji svoje občine in njene kulture v občini ter na gostovanjih znotraj svoje države in zunaj nje, je poudarila predsednica topliškega KUD-a Brigita Zupančič-Tisovec.

V društvu so svoje cilje strnili v moto »S kulturo v srca ljudi«, da je njihova pot pravilna so potrdili tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport s podelitvijo statusa društva v javnem interesu, za uspešno delo izjemnega pomena pa so ob jubileju prejeli tudi srebrno plaketo občine.

Kulturni program so sooblikovale vse tri sekcije KUD Dolenjske Toplice.

‹ nazaj

Galerija (13)

slikarski ex tempore01
slikarski ex tempore02
slikarski ex tempore03
slikarski ex tempore04
slikarski ex tempore05
slikarski ex tempore06
slikarski ex tempore07
slikarski ex tempore08
slikarski ex tempore09
slikarski ex tempore10
slikarski ex tempore11
slikarski ex tempore12
slikarski ex tempore13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava