Odprli fekalno kanalizacijo

27.10.2016 | 09:30

Odprli fekalno kanalizacijo
Odprli fekalno kanalizacijo

Semič - V okviru proslavitve občinskega praznika so včeraj v občini Semič slovesno odprli fekalno kanalizacijo v ulici Pod Primožem in ulici Srednja pot. Ob kulturnem program, ki so ga pripravili krajani, sta zbrane nagovorila predstavnik krajanov Martin Henigsman in županja Polona Kambič.

Kot je povedala županja, se je v preteklih petih letih izvajal kohezijski projekt belokranjskih občin Trajnostna oskrba prebivalstva s pitno vodo in varovanje vodnih virov Bele krajine, ki je obsegal izgradnjo vodovodnih sistemov in med drugim tudi 5,8 km kanalizacijskih vodov in objektov za vzpostavitev primarnega hrbteničnega omrežja javne kanalizacije v velikem delu semiške občine. Za dosego ciljev, danih EU, za katere izpolnitev štejejo novi priključki gospodinjstev na javno kanalizacijo, je občina pristopila k pripravi projektov za nove sekundarne vode, med katerimi je tudi projekt kanalizacije v ulici Pod Primožem in ulici Srednja pot v dolžini 436 m.

Z gradnjo so začeli avgusta, vrednost del pa je znašala 63.557 evrov. Sredstva za izgradnjo so bila v celoti namenjena iz najemnin za uporabo infrastrukture in takse za obremenjevanje okolja zaradi onesnaževanja voda. Sočasno z izgradnjo kanalizacije so obnovili tudi oporni zid na Roški cesti v dolžini 65 m in višini 1,8m, vrednost del pa je znašala 20.000 evrov.

Novo fekalno kanalizacijo so odprli: županja Polona Kambič, je Martin Henigsman in Anton Henigsmanom.

M. L.-S.

Komentarji (1)

27.10.2016Ocenikakec 
Zdej bote pa lhk srali:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava