dolenjska

O proračunu in cestah

27.10.2016 | 11:05 | M. L.-S.

Župan občine Šentrupert Rupert Gole

Župan občine Šentrupert Rupert Gole

Šentrupert - Občinski svet Občine Šentrupert je na včerajšnji 16. redni seji opravil splošno razpravo o predlogu proračuna za prihodnje leto. Dokument bo do 15. novembra v javni razpravi, do takrat na občini pričakujejo morebitne pisne dopolnitve ali predloge sprememb.

Predlog proračuna za leto 2017 predvideva dobrih 3,95 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 3,93 milijona evrov odhodkov na 22 področjih proračunske porabe, med njimi na področju lokalne samouprave, kmetijstva in gozdarstva, prometa in prometne infrastrukture, gospodarstva, varovanja okolja, zdravstvenega varstva, kulture, športa, izobraževanja in socialnega varstva.

Po predlogu proračuna za investicije namenjajo dobrih 896.000 evrov, največ na področju prometa in prometne infrastrukture, kjer ocenjujejo, kot je povedal župan Občine Šentrupert Rupert Gole, da bodo za investicije in investicijsko vzdrževanje občinskih cest, vključno z rekonstrukcijo mostu čez Bistrico, po sprejetem proračunu porabili 365 tisoč evrov. Pomemben delež investicij planirajo tudi na področju oskrbe s pitno vodo in sicer dobrih 200 tisoč evrov.

Včeraj sprejeti načrt investicijskega vzdrževanja cest v občini za prihodnje leto – v občini imajo 41,814 km lokalnih cest in 75,776 km javnih poti - predvideva širitev ožin v krožišču v Šentrupertu, obnovo javne poti pod Kostanjevico in v Srasle, obnovo lokalne ceste v Rovnicah in skozi Ravnik ter izgradnjo mostu čez Bistrico v Industrijski coni Šentrupert. Sicer pa v Šentrupertu ravno v teh dneh zaključujejo tudi obnovo ceste od pokopališča proti trgu, ki so jo začeli obnavljati sredi meseca. Na približno 190 metrov dolgem odseku so poskrbeli za nov tampon in asfalt ter uredili meteorno odvodnjavanje.

Občinski svetniki so včeraj potrdili tudi sodelovanje pri skupnem izvajanju in koncesiji za gospodarsko javno službo obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov na območju občine, župana Goleta pa pooblastil za potrditev in sprejem Dokumenta identifikacije investicijskega projekta Obnova in ureditev šolskega igrišča OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Omenjeni projekt želijo prijaviti na razpis Fundacije za šport in na razpis v okviru pristopa CLLD – Lokalni razvoj na območju LAS Dolenjska in Bela krajina, ki bo objavljen predvidoma še ta mesec.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.10.2016Ocenikorli 
v kakšnem stanju pa je cersta na Dob ?
28.10.2016Ocenire:korli 
v vedno boljšem stanju, zmeraj več je kurjih tatov zaprtih velikih rib pa zunaj...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava