FOTO: Nov center Aristotel odprl vrata

27.10.2016 | 16:40

Otvoritveni trak novega centra je v družbi otrok Kaje in Matije prerezala Darja Čakar. (Foto: B. B.)

Otvoritveni trak novega centra je v družbi otrok Kaje in Matije prerezala Darja Čakar. (Foto: B. B.)

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Center deluje v treh etažah in ima okoli 1.500 metrov uporabnih površin. (Foto: B. B.)

Center deluje v treh etažah in ima okoli 1.500 metrov uporabnih površin. (Foto: B. B.)

Krško - Na Kolodvorski ulici v Krškem je svoja vrata za številne goste včeraj na široko odprl nov zdravstveni center Aristotel. Center bo na novi lokaciji sicer začel delovati po praznikih, 2. novembra. Do takrat bodo iz dosedanje lokacije na bližnji Aškerčevi ulici v nove prostore preselili še zadnjo opremo.

Aristotel, zdravstveni center, d. o. o., sta leta 1998 ustanovila zdaj že pokojni zdravnik Aristotel Čakar in njegova žena Darja Čakar, ki je danes direktorica podjetja.

Center je že ob začetku delovanja ob občine Krško pridobil koncesijo za ambulanto splošne medicine, opravljal pa je tudi storitve s področja medicine dela. Podjetje se je nato hitro širilo. Leta 2002 je denimo prevzelo ambulanto podjetja Revoz v Novem mestu in istega leta pričelo tudi s klinično-psihološko ambulanto. Leta 2003 je sledila širitev na področje zdravljenja osteoporoze, nekaj let kasneje (2008) so odprli ultrazvočno ambulanto, leto kasneje pa še kardiološko ambulanto (vse samoplačniške).

Leta 2012 so dobili dovoljenje za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije, istega leta pa so začeli izvajati tudi kontrolne preglede voznikov po odvzemu vozniškega dovoljenje ter  izobraževalne in psihosocialne delavnice. Leta 2013 so pridobili še dve referenčni ambulanti, leta 2014 so odprli samoplačniško nevrološko ambulanto in začeli s kirurškimi, ginekološkimi in estetsko-dermatološkimi posegi. Lani so odprli tri nove samoplačniške ambulante: za bolezni ščitnice, lasersko kirurško in lasersko ginekološko.

Aristotel danes redno zaposluje 20 delavcev, od tega 6 zdravnikov, poleg tega pa imajo še 20 honorarnih sodelavcev. Uporabniki njihovih storitev so tako fizične osebe kot največja podjetja v regiji (Revoz, Vipap, Kostak, Preis, ...).

Nekdanjo Jesenškovo hišo na še nekaj let nazaj precej neuglednem območju pri krški železniški postaji je podjetje kupilo pred približno dvema letoma. Staro hišo so obnovili in dozidali, tako da center zdaj razpolaga s približno 1.500 kvadratnim metri uporabnih površin. Naložba je skupaj z opremo vredna 1,5 milijona evrov. Poleg ambulant in laboratorijev so v centru še prostori za rehabilitacijo in vadbo ter trgovina z medicinskimi pripomočki in prehranskimi dopolnili.

B. B.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava