mladi dopisnik

Poučen in zabaven naravoslovni dan

27.10.2016 | 14:50 | Urška Strahinič, Lana Cugelj, Peter Kotar in Amadej Murn, 
medijski krožek OŠ Trebnje

Poučen in zabaven naravoslovni dan

Trebnje, Sevno - Sedmošolci OŠ Trebnje smo imeli v četrtek, 13. oktobra, naravoslovni dan. Odpeljali smo se v Novo mesto na Kmetijsko šolo Grm in biotehniško gimnazijo. Tam so ob 130-letnici Grma Novo mesto - centra biotehnike in turizma pripravili dneve odprtih vrat.

Ob prihodu so nas učitelji spremljevalci razdelili v manjše skupine, nato pa so nas dijaki odpeljali do učilnic, v katerih so izvajali različne delavnice. Pridelaj, pripravi, pojej, hotel za žuželke, izdelki iz zelišč, analiza vina, mizarska delavnica, modeliranje v slaščičarstvu, to so teme nekaterih delavnic, v katerih smo učenci sami preizkusili svoje spretnosti in znanje. Sami smo torej izdelali hotel za žuželke, zeliščni tonik, milo, kremo in balzam za ustnice, pručke, modelčke za na torte in celo postali pravi vinogradniki. Analizirali smo namreč količino kislin, žvepla in alkohola v vinu.

V drugem delu dneva smo si z dijaki – vodiči ogledali posestvo. Videli smo živali, za katere tam skrbijo: konje, krave, zajčke, čebele, najbolj pa je bil zanimiv avtohtoni slovenski pujs. Ogledali smo si tudi rastline, ki jih vzgojijo, in sadje, ki ga sami pridelajo. Ob ogledu so nam tudi povedali, kako poteka šolanje pri njih in kaj vse tam počnejo.

Da so resnično ustvarjalni, smo se prepričali na lastne oči. Verjetno so marsikoga od nas pritegnili, da bo šolanje nadaljeval na Grmu.

‹ nazaj

Galerija (4)

Naravoslovni_dan_Sevno - 1
Naravoslovni_dan_Sevno - 2
Naravoslovni_dan_Sevno - 3
Naravoslovni_dan_Sevno - 4

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava