kronika

Novomeški policisti pri preiskavi vlomov izpostavljajo dobro sodelovanje z občani

28.10.2016 | 07:15 | M. K.

Novomeški policisti pri preiskavi vlomov izpostavljajo dobro sodelovanje z občani

Novo mesto - Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto so letos zabeležili za dobro polovico manj vlomov v stanovanjske objekte kot lani. Manj je bilo tudi vlomov v prodajalne, medtem kot je število vlomov v gostinske lokale enako lanskemu. Sicer pa novomeški policisti menijo, da je manjše število vlomov tudi posledica dobrega sodelovanja z občani.

Z novomeške PU so sporočili, da so letos obravnavali 183 vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše, medtem ko so jih v enakem obdobju lani obravnavali 254. Letos so obravnavali tudi 14 odstotkov manj vlomov v prodajalne, s 23 vlomi v gostinske lokale pa je število teh ostalo na primerljivi lanski ravni.

Kot so ocenili, je k padcu vlomov prispevalo načrtno policijsko delo in okrepljena prisotnost na območjih, kjer je pogosto prihajalo do omenjenih kaznivih dejanj.

Hkrati so kot zelo pomembno označili pomoč občanov, ki so se odzvali njihovemu pozivu in policiste pogosteje obveščajo o sumljivih vozilih in ljudeh, v njihovem okolju.

Policisti namreč opažajo, da do večjega števila vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše prihaja predvsem dopoldne in pozno popoldne. Opozorili so tudi, da storilci, ki se navadno z mesti vloma in navadami stanovalcev seznanijo predhodno, vlomijo takrat, ko teh ni doma.

Na novomeški PU so dodali, da se občanom za obveščanje o sumljivih posameznikih in vozilih zahvaljujejo, hkrati pa računajo na njihovo nadaljnje sodelovanje. To jim namreč omogoča, da so pri preiskovanju kaznivih dejanj še bolj uspešni, so še zapisali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava