ostali športi

Mengeš se v Drgančevju ni naigral

28.10.2016 | 09:30 | B. B.

Peter Hribar je včeraj proti Mengšu dosegel dve lepi zmagi (Foto: arhiv DL)

Peter Hribar je včeraj proti Mengšu dosegel dve lepi zmagi (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Četrti krog prve slovenske namiznoteniške lige je Novomeščanom namenil ekipo iz Mengša. Pred predvsem mlajšo publiko, ki je v dvorani v Drgančevju bučno spodbujala svoje starejše kolege, so Novomeščani srečanje po eni uri dobili brez izgubljenega niza.

Kot so sporočili iz novomeškega kluba je pot k četrti letošnji zmagi utrl Peter Hribar, ki je dvoboj z Davidom Orešnikom dobil s 3:0. Kot se je izkazalo kasneje, je bil ta obračun še najbolj izenačen in je postregel z nekaj lepimi izmenjavami. Uroš Slatinšek je v naslednji tekmi s 3:0 odpravil Andraža Avblja, Tilen Cvetko pa nato z istim rezultatom Klemna Jazbiča. Slatinšek je nato v četrtem dvoboju premagal Orešnika (3:0), drugo zmago za končnih 5:0 pa je proti Jazbiču spet s 3:0 dobil Hribar.

Vodja domače ekipe Ivan Kapš je po tekmi povedal: »Najbolj me veseli, ker so vsi trije igralci demonstrirali zavzeto igro, saj nasprotnikom niso pustili, da se razigrajo. Priznam, da sem pričakoval precej bolj izenačeno temo, a tudi hitre zmage pred tokrat številnim občinstvom se ne branim.«

Po štirih krogih državnega prvenstva je Krka s prav toliko dobljenimi dvoboji obdržala vodilno mesto. Brez poraza a s tekmo manj, igrala bosta jutri, sta še Kema in Maribor.

V soboto, 5. novembra, odhajajo Novomeščani k četrtouvrščeni vrsti NTK Inter diskont.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava