kronika

Pijan s traktorjem v zidanico

28.10.2016 | 13:30 | B. B.

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Včeraj okoli 15. ure se je voznik s kmetijskim traktorjem zaletel v zidanico v Srednjem Grčevju. Policisti so ugotovili, da je 41-letni voznik traktorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v zidanico. Povzročitelj se v nesreči ni poškodoval, je pa imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligrama alkohola (3 g/kg). Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan traktor. Vozilo so policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. O škodi na zidanici policisti ne poročajo.

Napihal

Med kontrolo prometa v Brežicah so danes ponoči policisti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligrama alkohola (2,04 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomilci in tatovi

V noči na četrtek je na delovišču v Šmarjeti nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil okoli 200 litrov goriva. Ukradel je tudi dva akumulatorja.

Na Zadružni cesti v Črnomlju je neznanec v isti noči vlomil v prodajalno in ukradel več mobilnih telefonov in denar.

V okolici Kostanjevice na Krki je včeraj nekdo vlomil v osebni avto in ukradel prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava