ostali športi

NTK Krka na vrhu prvenstvene lestvice

19.11.2016 | 09:15 | J .S.

Uroš Slatinšek (Foto: NTK Krka; arhiv)

Uroš Slatinšek (Foto: NTK Krka; arhiv)

Ljubljana, Novo mesto - Igralci novomeškega namiznoteniškega kluba so v četrtek sedmi krog prve slovenske lige preživeli v gosteh pri Iliriji Najprej sta za mizo stopila veteran Gaj Vidmar in Tilen Novak. Presenetljivo se je domačin Novaku zelo upiral. Srečanje je s 0:3 dobil Novomeščan, a zmaga ni bila tako gladka, saj je dva seta dobil na razliko. Cvetko Tilen se je v nadaljevanju moral potruditi, a z zelo požrtvovalno igro je strl odpor vedno neugodnega Mirze Tvrtkoviča (2:3). Blaž Šarlah v boju s prvim loparjem NTK Krka, Slatinškom, ni imel možnosti (0:3), so pa gledalci z nestrpnostjo pričakali naslednji dvoboj med Tvrtkovičem in T. Novakom. Slednji v tem dvoboju ni našel svojega tekmovalnega ritma. V prvi tekmi je rutinirano s 3:0 premagal vedno neugodnega Vidmarja, z Mirzom pa je igral dokaj dobro, a žal mu v treh podaljških ni uspelo zmagati in je tako izgubil s 0:3. Naslednji igralec gostiteljev, Kristan Ludvik, je Uroša Slatinška presenetil v drugem nizu, da bi ga Slatinšek nato v tretjem setu pustil na sedmih in v zadnjem nizu na eni sami točki. V zadnjem srečanju je Tilen Cvetko brez težav odpravil Blaža Šarlaha (0:3) in postavil končni rezultat 1:5.

V naslednjem kolu NTK Krka gostuje pri NTK Arrigoni, ki je po 6. krogih s šestimi zmagami na 2. mestu tekmovalne lestvice, kar nakazuje, da goste čaka bolj zahteven dvoboj.

Sicer bo bo ta konec tedna za novomeške igralce pester. Včeraj in danes namreč najmlajši igrajo v Zagrebu na Stipančičevem memorialu. Največ se pričakuje od obetavnega Mitje Omerzela, ki je pretekli vikend postal vice prvak velikega Varaždinskega turnirja v kategoriji kadetov. Bil je tudi najboljše uvrščeni kadet med Slovenci, ki so nastopali na turnirju v tej kategoriji. Klonil je šele na zadnji stopnički, a proti igralcu, ki je zmagal tudi v kategoriji mladincev, Ivorju Banu.

Jutri pa se bodo štirje novomeški namiznoteniški mušketirji udeležili najmočnejšega članskega turnirja oziroma Top turnirja. Darko Jorgič Tilen Cvetko, Tilen Novak in Peter Hribar bodo poskušali doseči čim vidnejše uvrstitve, saj si le s temi zagotovijo udeležbo na zaključnem Masters turnirju, so sporočili iz novomeškega kluba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava