Hud poraz Krškega v Mariboru

27.11.2016 | 10:30

Foto: I. V./arhiv DL

Foto: I. V./arhiv DL

Krško - Nogometaši Krškega so sinoči na gostovanju v Mariboru doživeli sicer pričakovan a vseeno nekoliko prehud poraz z 0:4, ob tem, da je po prvem polčasu kazalo še slabše, saj so Mariborčani vse štiri zadetke dosegli v prvih 45 minutah, a se do konca srečanja izid ni več spremenil.

Zmagovalec je bil tokrat praktično odločen že v uvodnih 18 minutah, ko so Mariborčani dosegli kar tri zadetke. Krčani so v Maribor prišli močno oslabljeni in v taki zasedbi niso imeli veliko možnosti proti izjemno razpoloženi vrsti iz Ljudskega vrta, ki nadaljuje zmagoviti niz. Brez poraza so Mariborčani zdaj že 12 prvenstvenih tekem zapovrstjo, a tudi Krčani so imeli pred to tekmo uspešen niz  petih tekem brez poraza.

Domači so hitro prišli do vodstva. Po zaslugi napake gostov je Marcos Tavares prišel do žoge in podal Luki Zahoviću. Ta je stekel proti vratom in z natančnim strelom zadel desni zgornji kot vrat vratarja Marka Zalokarja. Že minuto kasneje je Tavares iz bližine zadel vratarja Zalokarja.

V 15. minuti so domači še drugič zadeli. Tavares je močno streljal z roba kazenskega prostora, Zalokar je žogo odbil le do Dareta Vršiča, ki jo je spretno poslal v mrežo. Tri minute pozneje je Zalokar še tretjič pobral žogo iz svoje mreže. Vršič je izvedel prosti strel z desne strani. To je bila dolga podaja, najvišji v skoku pa je bil Tavares, ki je z glavo natančno meril pod prečko.

Po visokem vodstvu se je igra umirila. Mariborčani so nadzirali igro in šele v 34. minuti so Krčani prišli do prve resne priložnosti. Klemen Šturm je podal z leve strani, Ibrahim Mensah pa ni bil natančen. Žoga po njegovem strelu z glavo je končala tik mimo desne vratnice.

Za dokončen potop krške barke v prvem polčasu je poskrbel Sintayehu Sallalich, ko je z roba kazenskega streljal, žoga pa se je po tleh skotalila mimo obrambnih igralcev v levi spodnji kot. Domači vratar Jasmin Handanović je imel največ dela ob koncu prvega polčasa, ko je Filipu Dangubiću ubranil strel z leve strani.

Drugi polčas je bil s priložnostmi in zadetki siromašnejši od prvega, čeprav so domači hiteli povišati vodstvo. Toda žoga ni hotela v mrežo. Zadnja ovira je bil Zalokar. Ta je v 53. minuti ubranil strel Tavaresu, v 61. pa Sallalichu, ko je ta meril v desni spodnji kot. Tudi v 68. je bil uspešen po strelu Zahovića. V 81. minuti je še z roba kazenskega poskusil Sunny Omoregie, žoga pa končala tik mimo leve vratnice.

Maribor : Krško 4:0 (4:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).

Strelci: 1:0 Zahović (8.), 2:0 Vršič (15.), 3:0 Tavares (18.), 4:0 Sallalich (36.).

Maribor: Handanović, Šme, Defendi, Šuler, Janža, Kabha, Pihler, Sallalich (od 78. Mezga), Vršič (od 67. Hotić), Zahović, Tavares (od 69. Omoregie).

Krško: Zalokar, Jurečič, Drnovšek, Krajcer, Šturm (od 86. Gorenc), Kodelič, Špiler, Haljeta, Kovačič (od 56. Čeh), Dangubić (od 86. Sokler), Mensah.

Rumeni kartoni: Šme, Zahović; Špiler, Dangubić, Sokler.

Rdeči karton: /.

STA/I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava