dolenjska

60 let Komunale Novo mesto

28.11.2016 | 09:00 | J. S.

Direktor Komunale Novo mesto mag. Gregor Klemenčič na osrednji prireditvi ob 60-letnici tega javnega podjetja (Foto: www.komunala-nm.si)

Direktor Komunale Novo mesto mag. Gregor Klemenčič na osrednji prireditvi ob 60-letnici tega javnega podjetja (Foto: www.komunala-nm.si)

Novo mesto - Komunala Novo mesto praznuje 60 let. Kot so ob jubileju sporočili iz tega javnega podjetja, ta danes deluje na trdnih temeljih z visoko zastavljenimi cilji, ki obetajo.

V zadnjem desetletju je podjetje sledilo tehnološkemu razvoju na komunalnem področju in priporočilom evropskih ustanov. Tako se njihova osnovna skrb – kakovostno in dostojno življenje prebivalcev – izraža skozi številne pridobitve in projekte. Z njimi osveščajo vse generacije, od najmlajših do najstarejših. Med najpomembnejšimi tako izpostavljajo sodobno centralno čistilno napravo v Ločni, hidravlične izboljšave, projekte na področju vzgoje in odnosa do narave ter razvrščanja odpadkov v vrtcih in šolah.

»Smo prvo podjetje, ki je na Dolenjskem v lanskem letu prejelo certifikat srcu prijazno podjetje, v letošnjem letu smo prejeli polni certifikat družini prijazno podjetje, že vrsto let pa poslovanje vodimo po certificiranem sitemu ISO 9001:2008 in ISO 14001:2004,« pravijo na novomeški Komunali.

Na osrednji prireditvi ob jubileju so prejšnji teden preteklost povezali s sedanjostjo in mislijo na prihodnost. Spomnili so se vseh dosedanjih direktorjev ter se zahvalili županom občin, katerim komunala nudi svoje storitve. Prejeli so tudi priznanje Mestne občine Novo mesto za 60 let delovanja, priznanje županje občine Šmarješke Toplice, priznanje GZDBK in nagrado za dolgoletno uspešno delovanje na komunalnem področju GZS Zbornice komunalnega gospodarstva. Direktor mag. Gregor Klemenčič je v svojem nagovoru poudaril pomen ciljnega delovanja in nenehnega razvoja in prispevek vseh dosedanjih ter sedanjih zaposlenih za dosego uspešnih rezultatov na vseh področjih, ki jih podjetje pokriva.

»Preteklost je pomembna, saj nam je prinesla semena sedanjosti., potrebujemo le rodovitno prst in močno vero v plodove prihodnosti. Osredotočamo se torej na prihodnost, saj bomo v njej preživeli preostanek svojih življenj,« so ob jubileju še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (24)

28.11.2016 15 (15) (0)OceniJure 
Sem slišal, da je bila razkošna zabava. Saj za to plačujemo najdražje položnice a ne?
28.11.2016 13 (13) (0)OceniJure 
"družini prijazno podjetje" Ja vendar le za družine privilegiranih. Ostali pa te privilegije drago plačujemo.
28.11.2016OceniJan 
Pa kaj ste eni negativci. 60 letnico je pa ja treba dostojno obeležiti. Na svečanosti nas je bilo približno 300 in tistih nekaj zrezkov in pijače pa tudi nekaj ne stane.
28.11.2016 10 (10) (0)Oceniata od jana 
a bejšte njih 300 je pojedlu sendviču in spilu pingo soka, kaj pa je tu prot miljonom ku jih "pospravijo" prek največje "korporacije" MONM - komunale izbrani med temi 300 ! ,drugi majhni povableni seteliti s te prireditve morjo bit s senviči in pingoti zadovolni :) in vi jim očitate ta porablen drobiž., sram vas bod folk ! čestitke za krono uspeha 60 let !:):) Položnice dobimo pa drug mesec zato temu dogotku primerne :) Ampak kaj to koga briga...bo že:):):):)
28.11.2016 9 (9) (0)Oceniobčan 
Za to, da se je cena odvoza, predelave in odlaganja smeti letos dvignila za več kot 100 % je itak kriv Muhič bo povedal "Jan" iz županovega kabineta.
28.11.2016—   (1) (1)Ocenisaj ne vem 
Občan - si me izzval in sem pogledala položnice in glej ga zlomka lani je bil faktor obračuna smeti 24,0 sedaj pa je 19,0. Posledično spust cene za 21%. Zanimivo
28.11.2016 7 (7) (0)OceniLulcek 
Res ne veš. Važno samo da delaš na komunali
28.11.2016 5 (5) (0)Oceniata od jana 
Faktor obračuna "smeti in dodatnega smrada " se je dvignil po l.2014 za cca. 100%. Argumenti: povsod se smeti in smrdi:) v vseh sferah gospodarstva, športa in kulture...:) le zabav je več in prosla, jubilejev :) Pravi zadružni kolhoz. Ena partija en sistem ena resnica:) Z izjemo elit in posameznikov ki lahko po partijski direktivi izstopajo izven tega sistema:) Eeeee zlati časi so to bili... pa še UDBA je aktivna v ustvarjanju reda med kolhožani ZAVODA , ne? :):) Prisluškovalnega, bralnega IP ejv, zastrahovalnega. podkupovalnega živel tovariš rotovški :):):) Sok in pingo, sam takrat so bili plusi in presežki v petletkah zdaj so pa minusi v štiriletki ...edina majhna razlikica:):)
28.11.2016OceniJan 
Ti imaš sploh življenje?
28.11.2016 1 (1) (0)OceniDavkoplačevalec 
RAČUN ZA POJEDINO BO IZDALO PODJETJE GOSTINSTVO MRHAR BLAŽ S.P. POTEM BOSTE LAHKO POGLEDALI NA SUPERVIZORJU IN VIDELI KOLIKO SO ZAPRAVILI.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava