Dve leti delovanja proslavile delovno

28.11.2016 | 12:15

Urshine mažorete (Foto: M. L.-S.)

Urshine mažorete (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Urshine mažorete, ki delujejo kot ena od štirih sekcij Društva zeliščarjev in umetnikov Herbs iz Kočevja, so včeraj obhajale svoj drugi jubilej, dve leti delovanja pa so proslavile delovno.

Razlog za delovno proslavitev jubileja je mažoretni muzikal Božičkova dežela. Urshine mažorete, ki jih v Kočevju sicer že poznajo, zahvaljujoč predvsem njihovim nastopom na prireditvah društva Herbs, se bodo namreč na začetku tretjega leta delovanja domači javnosti prvič predstavile s samostojno prireditvijo.

Mentorica Urša Štefanič Mlakar si je predstavo, na katero se s svojimi mažoretami sedaj pripravlja že tri mesece, zamislila kot plesno prireditev na glasbo znanih božično-novoletnih pesmi, namesto angleških besedil pa bodo slovenska, ki jih je pripravila Štefanič Mlakarjeva. Poudarek na prireditvi bo na mažoretnem plesu, predstavili pa bodo tudi druge plesne zvrsti oz. tehnike. Zato so k sodelovanju povabili plesalce kočevskega Plesnega kluba Jasmin, v predstavi bo sodelovalo tudi pet mamic članic Urshinih mažoret, med skupno nekaj manj kot 50 nastopajočimi pa bodo kot gostje nastopile tudi članice seniorske skupine trebanjskih mažoret.

Predstava bo 18. decembra ob 17. uri v KCK in bo brezplačna, zaradi evidence in omejenega števila mest pa bo vstop možen z vstopnicami, ki bodo na voljo ob sredah in sobotah dopoldan na Tržnici Kočevje ter pred samo predstavo v KCK.

M. L.-S.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava