mladi dopisnik

Praznovanje dneva šole Podbočje

30.11.2016 | 14:40 | Lea Vodopivec in Eva Colarič, 7. r., OŠ Podbočje

Praznovanje dneva šole Podbočje
Praznovanje dneva šole Podbočje
Praznovanje dneva šole Podbočje

Podbočje - Na Osnovni šoli Podbočje smo v četrtek, 24. novembra, praznovali dan šole z naslovom Zvezde med zvezdami.

Učenci smo dopoldne imeli tehniški dan z naslovom Astronomija. Na šolo smo povabili goste, ki so nam podrobno predstavili svetlobo, črno luknjo, galaksije, vesolje, s sabo pa so pripeljali tudi pravi planetarij, v katerega smo učenci vstopili z velikim pričakovanjem. Na nebu planetarija so nam predstavili zvezde, planete, veliki pok, osončje… Nato smo izvedeli nekaj več o svetlobi in njenih značilnostih. Vsi učenci smo bili navdušeni, ko smo spoznali, kakšna je svetloba. Sledila je predstavitev o galaksijah in črnih luknjah. Na koncu tehniškega dneva smo v delavnicah s pomočjo mentorjev izdelovali rakete. Kasneje smo jih na šolskem igrišču preizkusili in zraven tudi tekmovali, katera raketa bo poletela dlje. Tehniški dan smo zaključili še z zanimivim kvizom, kjer smo se med sabo pomerili učenci 6. in 7. ter 8. in 9. razreda.

Popoldne smo v telovadnici pripravili veliko prireditev za starše in krajane ter adventni bazar. V glasbeni pravljici Lunino kraljestvo je nastopilo zelo veliko učencev šole in tudi najstarejša skupina vrtca. Zgodba govori o Luni, ki je imela tri zveste, pridne, čiste in uglajene zvezdice. Kot nasprotje lepih in uglajenih zvezd pa so v ozvezdju živele zvezdice packe, ki so bile poredne in umazane zvezde. Skupaj s strelo in gromom so ugrabile Luno. S pomočjo belega oblaka so jo rešile tri pridne zvezdice. V predstavi sta nastopila tudi otroški in mladinski pevski zbor ter mlajše deklice iz šolskega plesnega krožka.

Celotna prireditev je bila v znamenju zvezd, zato smo jo naslovili Zvezde med zvezdami. Otroci smo še majhne zvezde, zato smo se na koncu razveselili nastopa dveh priznanih harmonikarjev iz Podbočja – zakoncev Katarine Štefanič Rožanec in Tomaža Rožanca. Da sta prava virtuoza na harmoniki, sta dokazala z zaigranimi tremi venčki.

Po prireditvi so tudi starši in ostali lahko uživali v planetariju. Še posebej privlačen je bil adventni bazar, na katerem smo prodajali unikatne adventne venčke in manjše praznične aranžmaje. Izkupiček smo namenili šolskemu skladu. Vsi smo se strinjali, da nas je prireditev ob dnevu šole popeljala v praznični december, ki je pred nami.

‹ nazaj

Galerija (11)

Dan_Podbocje - 1
Dan_Podbocje - 10
Dan_Podbocje - 11
Dan_Podbocje - 2
Dan_Podbocje - 3
Dan_Podbocje - 4
Dan_Podbocje - 5
Dan_Podbocje - 6
Dan_Podbocje - 7
Dan_Podbocje - 8
Dan_Podbocje - 9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava