novice splošno

Precej povpraševanja po Krkinih delnicah

1.12.2016 | 14:30 | M. L.-S.

Ilustrativna fotografija (Foto: B. D.G., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: B. D.G., arhiv DL)

Ljubljana - Ljubljanska borza je danes, kot poroča STA, začela uporabljati novo sestavo indeksa SBI TOP. Poleg Krke, Petrola, Gorenja, Pozavarovalnice Sava, Zavarovalnice Triglav, Telekoma Slovenije in Luke Koper ga sestavljajo še delnice Intereurope, Cinkarne Celje, Uniorja in KD Group. SBI TOP je doslej izgubil približno odstotek vrednosti.

Po poročanju STA je današnje uvodno trgovanje na Ljubljanski borzi zaznamovalo precejšnje povpraševanje po delnicah Krke, s katerimi so vlagatelji doslej sklenili za 2,18 milijona evrov poslov. V uvodnem trgovanju se med starimi blue chipi cenijo vsi, razen delnic Telekoma Slovenije. Največji, nekaj manj kot triodstotni padec beležijo delnice Gorenja. Med novimi pa delnice Intereurope izgubljajo 1,22 odstotka, KD Group nekaj več kot 11 odstotkov. V zelenem so med novimi blue chipi delnice Uniorja, in sicer približno 6,5 odstotka nad gladino, ter delnice Cinkarne, ki so 0,66 odstotka nad izhodiščem.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.12.2016 3   (3)   (0)   Oceniemo 
Krkina delnica je v mesecu dni padla za cca. 20%. Se Vam ob tem zdi, da je to pokazatelj lakote po krkinih delnicah? Edino upanje za delničarje je prevzem krke s strani drugih farmacevtov. Zavedati se moramo, da je vodstvo podjetja slabo oziroma ne najbolj sposobno, da država na različne načina izčrpava podjetje in temu lahko konec nardi le prevzemnik oziroma kupec, sicer bo vrednost krke čez kakšno leto le še nekaj evrčkov...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava