posavje

Z rebalansom po kredit in hitreje do nove šole ter vrtca

2.12.2016 | 14:45 | M. M., foto; občina Brežice

Stavba stare šole in nova šola ter telovadnica

Stavba stare šole in nova šola ter telovadnica

Novi vrtec

Novi vrtec

Cerklje ob Krki - Leto dni po podpisu pogodbe za gradnjo nove šole in vrtca Cerklje ob Krki dela dobro napredujejo. Če bo brežiški občinski svet podprl predlog rebalansa proračuna za prihodnje leto in zadolžitev v višini pol milijona evrov, bo šola končana in opremljena že v naslednjem letu, so danes sporočili z brežiške občine.

To pomeni, da bodo otroci sedli v šolske klopi v novi šoli prej kot načrtovano. Ker je njihova občina med manj zadolženimi slovenskimi občinami (povprečen dolg slovenske občine na prebivalca je 419 evrov, v Brežicah pa 219 evrov), bo lahko najela kredit v višini 500.000 evrov in omogočila hitrejši zaključek investicije, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Projekt cerkljanske šole in vrtca je sicer ena največjih investicij na območju občine Brežice. Dela rekonstrukcije in gradnje zajemajo obdobje dveh let, finančno pa bi investicijo izvedli v treh proračunskih letih, in sicer od 2016 do 2018. Celotna vrednost projekta (poleg gradbenih del še izdelava dokumentacija, arhitekturni natečaj, oprema in odkup zemljišč) znaša kar 6,26 milijona evrov.

Dela na terenu so se začela januarja letos, zaključek pa je predviden v juliju 2017 s pridobitvijo uporabnega dovoljena, vselitev v nove prostore pa je bila načrtovana za leto 2018. Novi šolski prostori bodo namenjeni za devet do 12 oddelkov šole in pet oddelkov vrtca, skupaj za maksimalno predvideno število učencev 252 in za 110 otrok vrtca (trenutno obiskuje šolo 197 učencev, v vrtec pa je vključenih 82 otrok).

‹ nazaj

Galerija (7)

Notranjost nove šole
Podstrešje stare šole
Polaganje talnega ogrevanja v stari šoli
Stavba stare šole in nova šola ter telovadnica
Stravba nove šole
vrtec
šola

Komentarji (1)

17.2.2017Ocenipaulistacharles 
paulistacharlesloancompany je ovdje da vas od svih vaših financijskih teškoća, ovdje ćemo vam ponuditi kredit s 2% kamatne stope. Naši kredita varira od $ 5000 USD do $ 50, 000,000, Također posuditi u američkim dolarima i eurima i svaki drugi valute u svijetu !! Kontaktirajte nas već danas putem e-maila; (Paulistacharles@gmail.com) Mi smo certificirani, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz. primjenjuju se sada i ostati blagoslovljen. Vaš kredit je osiguran i vaša pobjeda je 100% zajamčeno. Vaše zadovoljstvo je naš prioritet i dinamičan. Kontaktirajte nas još danas. (Paulistacharles@gmail.com). Hvala vam i Bog vas blagoslovio.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava