V Novo mesto prihaja Džikić s Partizanom

3.12.2016 | 11:15

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - Novomeški košarkarji po dveh porazih v ABA ligi danes gostijo Partizan, ki ga vodi najuspešnejši trener v zgodovini Krke Aleksandar Džikić. Tekma bo v dvorani Leona Štuklja drevi ob 19. uri.

Gre za osmo domačo Krkino tekmo s Partizanom v ABA ligi, krkaši so slavili le enkrat, in sicer oktobra 2013, ko so ravno pod Džikićevim vodstvom zmagali s 60:52. So pa Novomeščani dobili zadnji dve tekmi v dvorani Pionir, v predlanski sezoni z 68:64, v lanski pa s trojko Mirka Mulalića z lastne polovice s 70:69.

Prvič od začetka sezone so imeli Krkaši teden dni brez tekme, a so imeli hkrati tudi težave s poškodbami in boleznimi, so sporočili iz kluba. Tako proti Partizanu ne bosta nastopila Darko Jukić in Marko Luković, vprašljiv pa je nastop Rona Curryja in Jureta Ritlopa.

Dejan Mihevc, trener Krke: »Partizan je zelo kakovostna in izkušena ekipa, v svojih vrstah pa imajo tudi nekaj izjemno talentiranih mladih igralcev. Njihova igra temelji na igralcih z reprezentančnimi izkušnjami, ki jih odlično vodi Hatcher, ki je motor ekipe. Mi imamo kar nekaj težav s poškodbami in boleznimi, a verjamem, da kljub temu motivacije ne bo zmanjkalo. Imamo možnosti za presenečenje, a bomo morali zato prikazati našo najboljšo letošnjo predstavo.«

Matej Rojc, kapetan Krke: »Že samo prihod Partizana je velika motivacija za vse nas, če pa jih vodi naš nekdanji trener Džikić pa še toliko večja. Prvič od začetka sezone smo imeli teden dni brez tekem, a žal tega nismo mogli povsem izkoristiti, saj je bilo kar nekaj igralcev odstotnih. Kljub temu želimo pokazati kar znamo in se dobro upreti nasprotnikom, ki ima letos zelo dobre rezultate. Upam, da nam pri tem pomagajo tudi naši navijači.«

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava