dolenjska

Bodi zdrava domovina

4.12.2016 | 12:20 | Besedilo in foto: L. Markelj

Bodi zdrava domovina

Šentjernej - Šentjernejski oktet, ki se ponaša z dolgoletno pevsko tradicijo, saj sodi med najstarejše slovenske oktete in letos praznuje 54. obletnico delovanja, je sinoči povabil na tradicionalni decembrski letni koncert v Kulturni center Primoža Trubarja. Tudi tokrat ni razočaral polne dvorane poslušalcev.

Bodi zdrava domovina

Pevci, v katerem prepevajo Jože Jamnik, Matej Črnila, Stane Švalj, Srečko Šuštarčič, Darinko Makovec, Tomaž Hosta, David Zalokar in Franc Hudoklin, vsi iz šentjernejske doline, so z umetniškim vodjem Andrejem Resnikom za tokratni nastop izbrali domovinske pesmi, saj Slovenija letos praznuje 25 let samostojnosti. Tako so dokazali, da niso le lokalpatrioti, ampak tudi veliki domoljubi. Koncert so poimenovali Bodi zdrava domovina!

Na koncert, ki ga je povezovala Anita Pavlič, so v goste povabili sosednji Pihalni orkester Kostanjevica na Krki z dirigentom Tonijem Homanom na čelu in ter pevko Simono Hudoklin, hči dolgoletnega pevca okteta Franca Hudoklina. Navdušila je, ko je zapela skupaj z oktetom.

Simona Hudoklin.

Simona Hudoklin.

Obiskovalci koncerta, ki so po dogodku še radi poklepetali v avli ob kozarčku rujnega in dobrotah gradiških salamarjev, so si v Kulturnem centru Primoža Trubarja lahko ogledali tudi razstavo potic, ki jo je Društvo kmetic Šentjernej pripravilo ta konec tedna - slovesna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo danes ob 14. uri v kulturnem centru.

‹ nazaj

Galerija (17)

OKTET_001
OKTET_002
OKTET_003
OKTET_004
OKTET_005
OKTET_006
OKTET_007
OKTET_008
OKTET_009
OKTET_010
OKTET_011
OKTET_012
OKTET_013
OKTET_014
OKTET_015
OKTET_016
OKTET_017

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava