Obiskali smo 32. Slovenski knjižni sejem

5.12.2016 | 13:20

Obiskali smo 32. Slovenski knjižni sejem

Dolenjske Toplice, Ljubljana - V Cankarjevem domu je med 23. in 27. novembrom potekal že 32. Slovenski knjižni sejem, ki prinaša na ogled vsakoletne slovenske knjižne zaklade.

V petek, 25. novembra, so si ga v spremstvu učiteljev ogledali tudi učenci predmetne stopnje naše šole, OŠ Dolenjske Toplice. Po sejmu nas je v osmih skupinah vodil Knjigosled, nato pa so sledile delavnice, in sicer so se šestošolci in sedmošolci udeležili nadgradnje projekta Rastem s knjigo. Avtor Vinko Möderndorfer je predstavljal knjigo za osnovne šole Kit na plaži, Marjana Moškrič pa knjigo Sanje o belem štrpedu za prve letnike srednjih šol v okviru Javne agencije za knjigo. Učenci 8. in 9. razreda so se v veliki sprejemni dvorani udeležili delavnice Mlada slovenska poezija na pisateljskem odru Zbrani z vseh vetrov.

Po končanih ogledih in delavnicah so imeli učenci še pol ure časa, da so si sami v spremstvu svojih učiteljev ogledali sejem. Najbolj sta jih seveda pritegnila Primož Suhodolčan in Tina Maze, ki sta predstavljala Tinino knjigo Tina in medvedja moč in pisatelj ter prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama, dobitnik priznanja naj knjiga 2016 za Slovenske klasike 1. Mimogrede, pisatelj je bil pred nekaj dnevi tudi na naši šoli. 

Letošnji Slovenski knjižni sejem je obiskalo rekordno število obiskovalcev: od predšolskih otrok, šolarjev, srednješolcev, domačih in tujih študentov, upokojencev, knjigotržev in knjigarnarjev ter seveda besednih umetnikov. Prodanih je bilo več kot 5.000 knjig, ki so bile kar drage. Na sejmu je bilo tudi manj brezplačnega propagandnega gradiva kot prejšnja leta. Skratka, sejem je bil živ in aktualen.

Zaključujem pa kar z besedami pisatelja Vinka Möderndorferja: "Iskrene čestitke vodstvu šole in učiteljem iz Dolenjskih Toplic, ki so pripeljali na sejem toliko učencev in jih uspešno in varno vodili po sejmu in njegovih spremljevalnih dejavnostih."

Marija Andrejčič,
knjižničarka na OŠ Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava