kronika

Dva zletela s ceste; danes brez elektrike

6.12.2016 | 07:00 | M. K.

Dva zletela s ceste; danes brez elektrike

Včeraj ob 7.57 uri je na avtocesti Obrežje - Ljubljana, med priključkom Bič in cestninsko postajo Dob v smeri Ljubljane, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v obcestno tablo. Gasilci PGD Trebnje, GB Ljubljana in PGD Stična so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.05 je v Tuševem dolu, občina Črnomelj, voznik s kombiniranim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine, prevrnjeno vozilo postavili na kolesa ter pomagali policistom z razsvetljevanjem kraja nesreče. Za lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj.

Na Kočevskem dvakrat gorelo

Ob 7.26 so v Mahovniku, občina Kočevje, gorele tri barake za spravilo orodja. Požar so pogasili gasilci PGD Kočevje in Mahovnik. Ena baraka je zgorela v celoti, dve delno.

Ob 17.29 so na Ljubljanski cesti, občina Kočevje, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Kočevje so pregledali dimniško tuljavo in objekt s termo kamero ter počakali dimnikarja, ki bo nadalje ukrepal. Škoda ni nastala.

Pomoč ni bila potrebna

Ob 10.57 so pristojne zaprosili za odpiranje vrat na Režunovi ulici v Trebnjem, ker naj bi bila v stanovanju zaprta starejša onemogla oseba. Posredovali so gasilci PGD Trebnje, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje in policisti, vendar intervencija ni bila potrebna.

Poškodoval si je prst

Ob 6.59 se je v tovarni Levas v Krškem pri delu poškodoval delavec. Reševalci NMP ZD Krško so delavca, ki si je poškodoval prst na roki, na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Novo mesto.

Včeraj brez vode

Včeraj ob 7.31 je bila zaradi okvare na primarnem vodovodu v Ručetni vasi, občina Črnomelj, prekinjena oskrba s pitno vodo v naseljih Ručetna vas, Mihelja vas in Petrova vas. Delavci Komunale Črnomelj so opravili napako na vodovodu do enajste ure.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GORICA.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo od 8.00 do 12.00 zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KURJA VAS.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo od 10.00 do 12.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. KAMENCE.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava