FOTO: Miklavž prižgal lučke na jelki in razdelil bonbone

6.12.2016 | 09:10

FOTO: Miklavž prižgal lučke na jelki in razdelil bonbone

Novo mesto - Včeraj pozno popoldne je bil novomeški Glavni trg nabito poln otrok in staršev, ki so se zbrali pred rotovžem, da bi jih pozdravil sv. Miklavž. Ta jim je sprva pomahal z balkona mestne hiše, nato pa z odra v družbi župana Gregorja Macedonija prižgal novoletne lučke na bližnjih drevesih in jelki.

V nadaljevanju je prvi decembrski dobrotnik, ki je mesto obiskal v organizaciji DPM Mojca in MO Novo mesto, skupaj s svojimi angelskimi pomočniki med prezeble malčke (ter seveda starše in stare starše) razdelil bonbone. Včeraj so ob tem nastopili še učenci Glasbene šole Marjana Kozine, župan pa je otrokom naročil, naj starše v tem mesecu čim večkrat pripeljejo v središče mesta, kjer bo drsališče in božični sejem, za najmlajše pa prirejajo še pravljično deželo.

Program veselega decembra najdete tudi na povezavi Namig za premik, kako je bilo na včerajšnjem obisku sv. Miklavža, pa si lahko ogledate v galeriji spodaj.

M. M.

Galerija

Komentarji (17)

6.12.2016 3   (3)   (0)   Oceniata od Jana 
Miklavžek , miklavžek povej s koliko eurčki si letos obdaril otročke ? Z 80eurčki toliko kot si slavljencke po komunale MONM? Še zdaj ne vemo... s koliko bo pa božiček oz dedek mraz..? Dobri možje Nm kolikšen je vaš vložek v naše najmljajše in opevana skrb za najmlajše in mladino :)? Povejte no...jan ti si zraven daj zapoj no koliko ? .:)Prav zanimivo je te pesmice radostnice poslušati..:)
6.12.2016 1   (1)   (0)   OceniIgor 
Joj kolk se pa letos dogaja v mestu. Ta veseli december me bo čist izčrpal. Kdo sploh lahko obišče vse te prireditve, ki se dogajajo?? Pa tudi v Patriotu je zelo živahno ....
6.12.2016Oceniserje med 
Ja to pa to. Sem danes videl reklamni pano za prireditve od mestne občine. Celo dve prireditve bodo v decembru. Miklavža sem zamudil že včeraj, potem pa bo še za silvestra divja glasbena izbira.
6.12.2016Ocenipartizan vinko 
Zdaj ko je ta demokracija, pa ni več tako zabavno kot takrat ko je še nismo imeli. Pa tudi živelo se je bolje.
6.12.2016Ocenilokalpatriot 
Igor če si satiričen, potem ti dam +, če si portalski piar bebavosti potem ti lahko rečem, da si pa en velik humorist:) kaj pa situla? to si pozabu?
6.12.2016 9   (9)   (0)   Ocenianka 
Berem zgornja meja stroška zabave na Komunali 82, 50 EUR/ osebo! Koliko je občina namenila za obdarovanje otrok?
6.12.2016 6   (6)   (0)   OceniMaša 
Pa kaj bi z darili! Saj je občina dvignila že cene vrtca za 4 %. Če starši nimajo za kruh pa naj jedo potico bodo povedali na rotovžu.
6.12.2016OceniJan 
Pa kaj spet nabijate. Poveste, da se je cena vrtcev dvignila za 4 %. Ne poveste pa da tisti, ki imajo stanovanjski kredit lahko koristijo olajšavo.
6.12.2016 2   (2)   (0)   Ocenilokalpatriot 
Ok Jan, za vejico se boš obesil če bo potrebno, kaj pa prvo vprašanje? Radi bi videli primerjavo komu koliko prinaša miklavžek. kaj je to kaj takega no? A so tudi tu kakšne olajšave?
6.12.2016 1   (1)   (0)   OceniJože 
Anka, občina in Krka sta največji donatorki društva Mojca. Občina 18000 eur in Krka 20000 eur za obdarovanje otrok. Revoz je dal 7000, Adria 1500 itd.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava