kronika

Gorela hiša v Soteski

6.12.2016 | 20:15 | M. Ž.

Gorela hiša v Soteski

V Soteski v občini Dolenjske Toplice je nekaj čez poldne gorela stanovanjska hiša. Požar so pogasili poklicni gasilci GRC Novo mesto ter prostovoljni gasilci PGD Soteska in Podturn. Ogenj je poškodoval strop in ostrešje hiše. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Gorelo v zabojniku

Na pokopališču Šmihel v Novem mestu pa je ob 14.35 gorelo v komunalnem zabojniku za odpadne sveče. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto. Zabojnik je poškodovan.

V nesreči ena oseba poškodovana

V Brezju v Novem mestu sta okoli pol enih popoldne trčili dve osebni vozili. Reševalci ZD Novo mesto so oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico eno poškodovano osebo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri prenosu, odklopili akumulatorja in počistili cestišče.

Našli mino in pehotno strelivo

V Ledini v občini Sevnica so ob 14.22 pri pripravi terena za izgradnjo novega mostu čez Črni potok našli minometno mino, kalibra 45 mm, in pet kosov pehotnega streliva, italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in varno uskladiščila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava