Branjevci na videmski tržnici si želijo ostati skupaj

7.12.2016 | 09:00

Branjevci na videmski tržnici si želijo ostati skupaj

Krško - V začetku novembra so na Vidmu pričeli z zadnjo fazo obnove tržnice. Občina Krško je obljubila, da bodo dela končana v mesecu dni – trenutno prenova parkirišča in urejanje prodajnih mest še poteka, zato branjevci že nestrpno čakajo na zaključek, ki se obeta v soboto. Investicija, vredna 300.000 evrov, po besedah maloštevilnih sobotnih ponudnikov domačih proizvodov ne bo prinesla večjih sprememb.

Branjevci Branka Grmšek, Petra Simonišek in Stojan Efremovski zaprto teraso, v katero so lani umestili še prodajalno, vidijo kot nefunkcionalno. Nihče od njih se namreč ne želi prestaviti s spodnjega dela, ki jim omogoča prodajo v zavetju, obenem pa tudi lažjo dostopnost. Kar si ponudniki domačih izdelkov složno želijo, je razširitev spodnjega dela. Predvsem pa si želijo ostati skupaj, saj med sabo dobro sodelujejo, prav tako pa so povezani s tamkajšnjim barom, mesnico in cvetličarno.

Več pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

A. V.

Komentarji (2)

7.12.2016Ocenibiba 
Ponudba je slaba,pa tudi novi prostori ne bodo nič spremenili.Imate od 3 do 5 ponudnikov razen druge robe kot so oblačila ali kaj podobnega.Na tržnici ne moreš saj na Vidmu kupiti kos potice ali kruha,ki je vmes bil že zmrzejen.
7.12.2016OceniFranc 
Lepo da se gradi in obnavlja,kaj ko potem prazno in ne izkoriščeno sameva in propada,ta tržnica ne bo nikoli zaživela to,kar se petkrat na leto nekaj dogaja ni dovolj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava