Kočevski zdravstveni dom bodo prenovili in dozidali urgenco

7.12.2016 | 13:50

Zdravstveni dom Kočevje (Foto: spletna stran ZD Kočevje)

Zdravstveni dom Kočevje (Foto: spletna stran ZD Kočevje)

Kočevje - Občina Kočevje bo v prihodnjih dneh objavila izvajalski razpis za gradnjo urgentnega centra oz. prenovo tamkajšnjega zdravstvenega doma. Za omenjeno naložbo je v proračunu za prihodnji leti namenila 2,4 milijona evrov, hkrati pa v Kočevju pričakujejo približno 300.000 evrov državne pomoči za nakup dela opreme in delovanje urgence med prenovo, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je povedal, da se bodo prenove in dozidave zdravstvenega doma lotili tudi, če s prošnjo za državno interventno pomoč ne bodo uspešni. V to jih namreč silijo razmere, z deli pa nameravajo začeti marca prihodnje leto in jih končati do konca septembra 2018.

Stavbi kočevskega zdravstvenega doma nameravajo dozidati približno 300 kvadratnih metrov prostorov za preselitev urgentnega centra z lastnim vhodom, tega pa med prenovo za približno poldrugo leto preseliti v sosednjo prazno stavbo s skladišči za državne blagovne rezerve.

Poleg gradnje prizidka bo naložba v stari stavbi zdravstvenega doma obsegala še ureditev prostorov za fizioterapijo, prenovo močno dotrajanih kletnih prostorov s prestavitvijo kanalizacije in z novimi napeljavami. Prenovili bodo tudi glavni vhod zdravstvenega doma in parkirišče za obiskovalce ter uredili posebno parkirišče za zaposlene.

Kočevski območni zdravstveni dom sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe za približno 20.000 ljudi, bolj kot na navedeno število pa je župan opozoril na njegovo pokrivanje širnega območja med Ribnico, Osilnico in Črnomljem, ki obsega približno 800 kvadratnih kilometrov.

V kočevskem zdravstvenem domu je zaposlenih 75 ljudi, z novo naložbo pa ob državnem financiranju pričakujejo, da bodo število tamkajšnjih delovnih mest med zdravniki in osebjem okrepili za sedem do osem, je še povedal Prebilič.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava