posavje

Stare podobe v novi knjigi

8.12.2016 | 13:15 | M. L., foto: M. L., B. Colarič in G. Rovan

Ustvarjalci knjige (z leve) Mojmir Pustoslemšek, Borut Peterlin, Marjan Jerele, Lea-Marija Colarič-Jakše, Milan Ambrož in Stane Granda.

Ustvarjalci knjige (z leve) Mojmir Pustoslemšek, Borut Peterlin, Marjan Jerele, Lea-Marija Colarič-Jakše, Milan Ambrož in Stane Granda.

Stare podobe v novi knjigi
Stare podobe v novi knjigi

Kostanjevica na Krki - Ob nekaterih monografijah in drugih knjigah, ki predstavljajo Kostanjevico na Krki v različnih obdobjih, je ta kulturni niz zdaj bogatejši še za knjigo z naslovom Kostanjevica na Krki - Podobe preteklosti - Fotografije Franca Rabuseja (1879-1968).

Gre za delo več avtorjev, in sicer so jo oblikovali Lea-Marija Colarič-Jakše kot njena urednica, recenzent Stane Granda, Marjan Jerele, ki je izdajatelj, Boris Golec, Mojmir Pustoslemšek, Milan Ambrož in Borut Peterlin.

Knjiga prinaša fotografije nekdanje Kostanjevice na Krki, katerih avtor je Franc Rabuse. »Monografija Podobe preteklosti je knjiga, ki bi si je zaradi slikovnega in besednega ter ne nazadnje pomenskega bogastva želelo vsako mesto, ne le slovensko,« ocenjuje Granda.

Ustvarjalcem je čestital med drugimi igralec Pavle Ravnohrib, ko je na predstavitvi knjige na ta veseli dan kulture v Kostanjevici na Krki interpretiral nekaj vsebine knjige.

Predstavitev, ki so jo pripravili v Rabusejevi hiši, kjer je nekoč Rabuse živel in imel trgovino z mešanim blagom, je privabila več kot sto obiskovalcev, ki so si lahko tam ogledali tudi razstavo fotografij in fotografsko opremo Franca Rabuseja.

V začetku predstavitve je zaigral Pihalni orkester Kostanjevica na Krki, nadaljevali so ob glasbeni spremljavi Bojana Sotoška in Matevža Maznika.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_2134
IMG_1123
IMG_5873
IMG_5874
IMG_5877
IMG_5883
IMG_5884
IMG_5885

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava