kronika

Policisti ujeli na delu požigalca in tatu

8.12.2016 | 14:30

Foto: I. V./arhiv DL

Foto: I. V./arhiv DL

Novo mesto - V zadnjem obdobju so policisti na območju Dolenjske obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zato so povečali prisotnost na območjih, kjer je prihajalo do gostitev kaznivih dejanj. Šentjernejski policisti so 5. decembra v Šmaljčji vasi zalotili osumljenca, ki je prerezal žičnato ograjo in na dvorišču podjetja iz rezervoarja kmetijskega traktorja kradel gorivo. Na kraju kaznivega dejanja so osumljencu odvzeli prostost.

Med preiskavo so ugotovili, da je 21-letni osumljenec z območja Litije osumljen vsaj desetih tatvin in požigov, ki so se zgodila na območju Dolenjske v zadnjem mesecu dni. Osumljenec je iz rezervoarjev delovnih strojev in kmetijskih traktorjev kradel gorivo, dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje. Osumljen je tudi požiga kozolca v Šentjerneju. V požaru je nastalo za okoli 12.000 evrov škode.

Policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Našli in zasegli so več akumulatorjev, dele kmetijskih traktorjev, posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, in vlomilsko orodje. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Tudi ta je kradel gorivo

Na območju kamnoloma v Radni vasi je med 6. in 7. decembrom nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Huje poškodovana peška

Na avtobusni postaji v Novem mestu se je včeraj nekaj pred 7. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala peška. Policisti so ugotovili, da je 24-letni voznik avtobusa ob speljevanju s postajališča trčil v mladoletno peško. Poškodovano mladoletnico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli hujšo poškodbo noge. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj ni hotel pihati, kazen 2500 evrov

Novomeški prometniki so bili včeraj nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu za Dobruško vas. Zavarovali so kraj prometne nesreče in opravili ogled. Ugotovili so, da je 46-letni večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj v nesreči ni bil poškodovan. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. 46-letnemu kršitelju so zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih izdali plačilni nalog v višini 2500 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

8.12.2016Ocenizaskrbljen 
dobro bi bilo tudi imeti kako informacijo v zvezi s serijo vlomov v poslovne prostore na območju Črnomlja v zadnjem lasu? kakšne akcije potekajo v zvezi s tem pri policiji?
8.12.2016 1 (1) (0)OceniFURS 
Zaskrbljen: Predpriprava na migrante. Domači se morajo navadit tuje kulture.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava