gospodarstvo

Družini prijazni tudi Komunala Novo mesto, Gen energija in Termoelektrarna Brestanica

10.12.2016 | 12:15 | M. M.

Med letošnjimi prejemniki je tudi Komunala Novo mesto. (Foto: M. M.)

Med letošnjimi prejemniki je tudi Komunala Novo mesto. (Foto: M. M.)

Ljubljana - Ekvilib inštitut, nosilec certifikata Družini prijazno podjetje, je včeraj podelil certifikate Družini prijazno podjetje 24 podjetjem, od tega je šest podjetij prejelo osnovni, 18 pa polni certifikat. Med slednjimi so tudi Komunala Novo mesto, krška Gen energija in Termoelektrarna Brestanica.

Do danes se je v projekt certificiranja priključilo že preko 250 slovenskih podjetij in organizacij, certifikat pa omenjeni inštitut podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Certifikat Družini prijazno podjetje je princip organizacijskega upravljanja, ki zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Ti se kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ipd. ter večanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar prinaša jasne pozitivne ekonomske učinke, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (4)

10.12.2016 1 (1) (0)OceniUDBA 
Kraja denarja iz javnih družb in prelivanje v zasebne.
12.12.2016 2 (2) (0)Oceniemil 
Bolj prav bi bilo napisati. Nekaterim družinam prijazni, davkoplačevalcem pa neprijazni.
12.12.2016 1 (1) (0)Oceniemil 
"Družini prijazno" si nekateri predstavljajo tako, da se strošek zabave v občinskem podjetju "omeji" na 82,5 EUR/ osebo, ceno za odvoz in odlaganje smeti pa dvigne za več kot 100 %.
12.12.2016 2 (2) (0)OceniMatija Goobec 
Emil in Udba praw sta napisala. popounoma In zdaj ko to vse vemo in se smejemo bomo kaj uštimali ali glih moramo čakati do 2018- volitve? saj tam vemo kaj bo.samo prepoznu. med tem časom se nam pa zavod smeji:) Kakšna beda od prebivalstva .Sam tolčejo pa vsi vsepovprek. kamor greš za vsakim vogalom. Vsi nergajo. Vile pa ne prime nuben u roke.ejjjejej moji puntarji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava