bela krajina

Začenja se vsebelokranjska dobrodelna akcija Stopimo skupaj

12.1.2017 | 18:55 | Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

Otroški vrtec na črnomaljskem Čardaku, v katerem je razvojni oddelek.

Otroški vrtec na črnomaljskem Čardaku, v katerem je razvojni oddelek.

Otroški vrtec na črnomaljskem Čardaku, v katerem je razvojni oddelek.

Otroški vrtec na črnomaljskem Čardaku, v katerem je razvojni oddelek.

Metlika, Črnomelj, Semič - Danes je Območno združenje Rdečega križa Metlika na prošnjo staršev v sodelovanju z Vrtcem Otona Župančiča iz Črnomlja in z Zavodom za izobraževanje in kulturo Črnomelj ter s pomočjo vseh treh belokranjskih občin začelo s 17. humanitarno akcijo Stopimo skupaj. Denar, ki ga bodo zbrali v akciji, bodo namenili razvojnemu oddelku v črnomaljskem vrtcu, v katerem so belokranjski otroci s posebnimi potrebami.

Ti otroci za svoje dobro počutje in razvoj potrebujejo posebno skrb in specifične pristope strokovnjakov, a so trenutno prikrajšani za dodatno strokovno pomoč. Marsikatera terapija, ki bi jo nujno potrebovali, je namreč samoplačniška, marsikateri starši pa tega finančnega bremena ne zmorejo. Sedaj sta v razvojnem oddelku, ki so ga odprli pred poldrugim letom in je namenjen otrokom iz vse Bele krajine, po dva otroka iz črnomaljske in metliške občine.

Z denarjem, zbranim v akciji Stopimo skupaj, bodo otrokom omogočili dodatne obravnave v okviru vrtca, torej v okolju, ki ga poznajo in sprejemajo. Hkrati bodo z akcijo tudi obveščali in osveščali javnost o delu v razvojnem oddelku ter potrkali na vest odgovornih v državi, da naredijo korak naprej in omogočijo predšolskim otrokom več strokovne pomoči, kar bi moralo biti v državi vsakdanja praksa in ne izjema. Z akcijo želijo opozoriti, da bi morala biti takšna pomoč vključena v sistem.

V okviru humanitarne akcije Stopimo skupaj–za otroke v razvojnem oddelku lahko nakažete denarni prispevek na TRR Rdečega križa Metlika številka 02994-0019199751 s pripisom razvojni vrtec. Lahko pa se udeležite dobrodelnih koncertov, ki bosta v petek, 24. februarja, ob 18. uri v športni dvorani pri OŠ Metlika in v petek, 21.aprila, ob 18. uri v kulturnem domu v Črnomlju.

‹ nazaj

Komentarji (6)

16.1.2017 1 (1) (0)Ocenicrnomelj 
na eni strani vlečejo migrante, na drugi dobrodelne akcije. Migrant nas košta 2.000 eura na mesec.
16.1.2017Ocenicrnomelj2 
kakšne dobrodelne akcije, Črnomelj je razvit do amena, pravi županja, dnarja da kar frči
16.1.2017Oceniišče se 
Zelo pogrešam črnomaljsko županjo. ne spomnem se da bi se letos že slikala, pa tako nas zanima njena nova frizura
16.1.2017Ocenires se išče 
tud mene zanima če ma kakšno novo kiklo
16.1.2017 1 (1) (0)Oceniabecedarij 
če je kaj kvalitete v tvojem telesu, dvigni noge in zaslužila boš novo kiklo...če je nmaš... žalibog, uzdaj se use i u svoje kljuse
16.1.2017OceniČrnomelj 2016 
birokratka med županjami krši zakone

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava