gospodarstvo

Javni poziv Revozu: direktno zaposlite nove delavce!

12.1.2017 | 18:00 | M. L.-S.

Iz Revozove proizvodnje (Foto: BDG; arhiv DL)

Iz Revozove proizvodnje (Foto: BDG; arhiv DL)

Novo mesto - Na upravo podjetja Revoz, d.d., katere predsednik je Raynald Joly, člani uprave pa: direktor Proizvodne direkcije Albin Kužnik, tehnični direktor Christophe Laubry in direktor človeških virov Anton Zvonko Kink, je Delavska svetovalnica danes naslovila javni poziv. V njem so zapisali, da so delavci delavci in ne storitev in jih zato pozvali, naj direktno zaposlijo nove delavce.

V uvodu poziva so zapisali, da si lahko te dni v medijih preberemo zapise o tem, da se v »novomeškem Revozu s proizvodnjo novega Clia 4 odpira 300 novih delovnih mest, v primeru porasta povpraševanja po priljubljenem modelu pa še novih 200. Delavce iščejo na širšem območju, vse do Ljubljane in Celja, če bo treba, tudi na Hrvaškem« (Dnevnik, 12. 1. 2017). Kot so zapisali v nadaljevanju, si v medijskih zapisih lahko preberemo, da bodo novi delavci zaposleni preko agencij za posredovanje dela, in sicer za nedoločen čas, ter nato zapisali: »Od podjetja, ki »si prizadeva pritegniti in zadržati zavzete sodelavce« (Letno poročilo Revoz d.d. za 2015) pričakujemo veliko več kot to, da namesto zaposlovanja delavcev najemate storitev posredovanja dela. Kako si pravzaprav zamišljate »pritegniti in zadržati zavzete sodelavcev«, če pa delavce, ki v tem trenutku prihajajo delati k vam, očitno razumete kot potrošno robo?«

Zato so upravo podjetja pozvali, da direktno zaposli vse te delavce. »Ja, tako preprosto je preiti od besed k dejanjem,« so zapisali ob koncu.

‹ nazaj

Komentarji (20)

12.1.2017 1   (8)   (7)   Ocenimasinar 
Podpiram iniciativo, ker ljudje ne smemo biti blago. bravo
12.1.2017–1   (7)   (8)   OceniMarjeta 
Potem pa naj pismo naslovijo še na Krko in TPV ter Adrio. V Krki nekateri delajo že štiri leta preko agencije? Pa ima Krka naziv Zaposlovalec leta, kmalu bo pa še družini prijazno podjetje.
13.1.2017 1   (7)   (6)   OceniPodgurc 
Edino pravilno, direktna zaposlitev !!!
13.1.2017–3   (1)   (4)   Oceniada 
Ja, le naj jih redno zaposlijo z dolgim odpovednim rokom, sicer se bo zgodil "sovražni prevzem", ko jih bo agencija kmalu prezaposlila v Magno Steyr.
13.1.2017—   (1)   (1)   Ocenigospodarstvenik 
to naj se naslovi v Lj na tiste ki ste jih volil in ki sprejemajo zakone da višja kot je plača večje so dajatve plus dohodnina kdo pa bo zaposloval za to da bo taki državi dajal. Verjmte vsak delodajalec bi dal več zaposloval če nebi država pobirala skozi davke, nenehne kazni skozi inšpekcije k iščejo dlako v jajcu itd. tko pa vsak podjetnik počasi postane imun na socialo ker jih vedno znova in znova dobi po buči od izvoljenih predstavnikov ljudstva ki ste jih izvolili sami. zahtevajte tehnično vlado katere funkcija je trošim kolkor ustvarim pa bo hitro vse poštimano in polne zaposlitve zaenkrat je folk sam svoje usode kovač
14.1.2017–1   (0)   (1)   Ocenidau 
Pobožne želje. Delavci so human resources - človeški viri. Tako je. Če revoz ne bo zmogel zaposlovati preko agencije jih preprosto ne bo zaposlil ali pa se bo preselil drugam. Revoz ne zanimajo razni stroški zaposlenih z zdravjem, odškodninami ipd. Zanima jih samo kako narediti čimveč z čim manj denarja, pa če narod crkne, pa crkne. Bodo pač šli drugam, kjer so še živi.
14.1.2017 3   (3)   (0)   OceniJan 
Kregajte se na državo, ne na Revoz. Revoz ne dela nič nepravilno. Država to z zakoni podpira.
14.1.2017 1   (2)   (1)   OceniChe Guevara 
Kapitalizem smo izbrali- kapitalizem žremo vsak dan. In prav je tako.Ni mi sam jasno zakaj se stokain joko zdaj ko se je pa vedelo da bo tako:) pa nisem zagovornik komunizma. Imeli smo veliko boljše izbire od tega gnilega zahodnega iskoriščevalskega kapitalizma.
14.1.2017—   (1)   (1)   OceniJean Piere Lassanie 
ha a tle ste še vedno v drugi svetovni vojni pa to, pa pri naivnem razmišljanju da kaj štejete .....
14.1.2017OceniJan 
Tako to je, ko se hočeš it tržno gospodarstvo, državo pa praktično vseh 25 let volijo leve socialstične vlade.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava