FOTO: Svastike pod Šmihelskim mostom

14.1.2017 | 11:15

Na neprimerne grafite nas je opozoril bralec iz Novega mesta. Na občini so pojasnili, da so naročili njihovo odstranitev.

Na neprimerne grafite nas je opozoril bralec iz Novega mesta. Na občini so pojasnili, da so naročili njihovo odstranitev.

Na Loki pa so nepridipravi polomili rampo pri igriščih. Zamenjali naj bi jo v kratkem.

Na Loki pa so nepridipravi polomili rampo pri igriščih. Zamenjali naj bi jo v kratkem.

Novo mesto - »Pod Šmihelskim mostom v Novem mestu je že dalj časa narisanih nekaj nacistični svastik, za katere vedo na občini, policiji in pri vas na Dolenskem listu. Prosim, da se čim prej dogovorite, kdo bo poskrbel za njihovo odstranitev,« nam je pisal bralec iz Novega mesta. Dodal je, da so neprimerni grafiti pod mostom vidni na sprehajališču Pimičeve Julije (med interno bolnišnico in lekarno ter nakupovalnim centrom Tuš) že skoraj dva meseca.

Kot prikazujejo posnetki, je tam dejansko več nacističnih simbolov, tudi napis, da 'islam ni dobrodošel', nekaj pa se jih nanaša na Sebastjana Šeremeta iz AKC Sokolc, sicer pa, spomnimo, so se tovrstni grafiti večkrat znašli tudi na pročelju Narodnega doma.

»Odstranitev grafitov je naročena in se bo izvedla v prihodnjih dneh, takoj, ko bo vreme dopuščalo,« so se po našem poizvedovanju odzvali v novomeški občini.

Z grafiti je popisan tudi del Šmihelskega mostu na Loki, kjer pa smo v tem tednu opazili, da je nekdo polomil rampo med tamkajšnjimi igrišči. S športnim parkom Loka sicer upravlja Zavod Novo mesto, na občini pa so pojasnili, da naj bi jo zamenjali v kratkem.

Če imate kakšno kritiko tudi iz svojega kraja, nam lahko to sporočite na e-naslov spletno.urednistvo@dol-list.si in poiskali bomo odgovore.

Tekst in foto: M. M.

Galerija

Komentarji (8)

14.1.2017—   (3)   (3)   Oceniive 
Kaj ne razumete, to so umetniške inštalacije, kot naprimer sežig strunjanskega križa ali kaj podobnega...
14.1.2017–1   (9)   (10)   OceniJan 
Rdeče zvezde pa bralca iz Novega mesta ne motijo?
14.1.2017 3   (6)   (3)   Ocenivelo 
Tudi pri "revozovem" viaduktu pri domu starejših občanov je rasistični grafit "čefurji raus" že več let. Spotoma naj občina počisti še to. #Jan rdeča zvezda je kakopak zvezda svobode in seveda ne moti nikogar..pač se pod mostom ne boš več samozadovoljeval...
14.1.2017 6   (6)   (0)   Ocenipejpr 
Dokler bom gledal svastike se ne sekiram preveveč, ko bom gledal napise ala Sharia, Alahu Akbar in podobna sranja, takrat mi pa ne bo vseeno in bom postal hudičevo nestrpen...
15.1.2017–3   (0)   (3)   OceniJan 
Si ti prepričan, da lahko brez predpisanih tablet samostojno funkcioniraš v resničnosti? Moje laično mnenje je da ne.
15.1.2017OceniChe Guevara 
kako da bojo z občine odstranil svastiko pod mostom , na sokolcu se jim pa to ni mudilo ? Še zdaj niso aretirali maladoletnih teroristov ??? :):)Zgleda da je odvisno kam jo slednji pripokajo po direktivi, ponekod prav paše po njihovo ne? :):):)
15.1.2017 1   (2)   (1)   OceniLojze 
Che Govnara - Svastika na sokolcu je remek delo mojstra Šeremeda, zato je zaščitena kot umetniško delo.
19.1.2017OceniBoris 
nacijem =komunizem=fašizem. Komunistični svastiki toraj spadata skupaj. Vendar naj si malarji teh zločinskih simbolov te raje narišejo na svojo bučo namesto, da uničujejo javno dobro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava